ZyXEL One Network vereenvoudigt IT-beheer voor mkb

ZyXEL Communications, leverancier van netwerk- en communicatie oplossingen, introduceert ZyXEL One Network (ZON). Met deze beheersoftware kunnen IT-afdelingen van mkb organisaties snel en eenvoudig netwerkapparatuur installeren en beheren tegen aanzienlijk lagere kosten. ZyXEL One Network is eenvoudig in gebruik en zorgt dat het netwerk altijd beschikbaar is waarbij het een hoge beschikbaarheid van applicaties garandeert. Hierdoor kunnen mkb-organisaties de productiviteit en gebruikerservaring van werknemers aanzienlijk verbeteren.

Steeds meer organisaties maken gebruik van draadloze en vaste netwerkomgevingen. Hierbij stellen eindgebruikers hoge eisen aan de IT-afdelingen, zoals beschikbaarheid van het netwerk en snel toegang tot applicaties. De IT-afdeling beschouwt het netwerk daarom als een belangrijk platform. Hierbij is het van belang dat nieuwe netwerkapparatuur, zoals WLAN-routers of access points, op eenvoudige wijze kunnen worden toegevoegd aan het bestaand netwerk. ZyXEL introduceert daarom de ZyXEL One Network (ZON) beheeroplossing die veel nuttige, gebruiksvriendelijke functies heeft voor IT-afdelingen die grip willen hebben op hun infrastructuur zonder al te veel complexiteit. Met ZON kunnen IT-afdelingen netwerken snel plaatsen, configureren, centraal resetten en rebooten. Hierdoor besparen ze aanzienlijk in werkuren en wordt het aantal verplichte manuele taken geminimaliseerd. Daarbij wordt het netwerk beter beschikbaar en efficiënt beheerd.

Centraal
Met ZON is een IT-afdeling in staat vanuit één beheerconsole een volledig ZyXEL-netwerk te managen dat bestaat uit vaste en draadloze infrastructuur zoals switches en access points, security gateways en firewalls.  ZON bestaat uit drie componenten die zorgen voor flexibel en schaalbaar beheer van de hele netwerkinfrastructuur tegen aanzienlijk lagere kosten. Het gaat hierbij om ZON Utility, Smart Connect en de Integrated AP Controller.

ZON Utility
Het ZON Utility netwerkintegratieplatform biedt gecentraliseerd netwerkbeheer met discovery tools voor het centraal uitrollen van een IP-netwerk, inclusief firmware upgrade tools en onderhoudstaken. ZyXEL ZON neemt de complexiteit van netwerkbeheer weg. ZON integreert eenvoudig met de ZyXEL Access Point Configurator (ZAC) tool voor eenvoudig beheer van Access Points (AP). De ZyXEL AP Configurator bestaat uit een intelligente WLAN-controller en slimme tools voor geavanceerd beheer van belangrijke access points functies, zoals functies zoals SSID, security en access management.

ZyXEL Smart Connect
ZyXEL Smart Connect is een intelligente netwerktool voor het opsporen, updaten en beheren van alle ZyXEL apparatuur binnen een netwerk. Met Smart Connect kunnen IT-afdelingen op afstand de management interface van een ZyXEL product beheren en eventueel resetten. Dankzij de Link Layer Discovery Protocol (LLDP) kunnen ook andere netwerkmerken worden beheerd. De combinatie van ZyXEL smart Connect met ZyXEL Power over Ethernet (PoE) switches zorgt voor een krachtig beheertool. Zo kan de poortsnelheid van een netwerkapparaat in realtime worden bekeken en kan er op afstand een reboot worden uitgevoerd.

Integrated AP Controller (APC)
Daarnaast is er de ZyXEL ZON de Integrated AP Controller (APC) die integreert met ZyXEL Gateways. De Integrated APC zorgt voor eenvoudig en efficiënt beheer van ZyXEL ZyWALL firewalls, UAG en SBG netwerkapparatuur. De geïntegreerde technologie biedt schaalbare licentie-gebaseerde Access point (AP) beheer, waardoor snel en eenvoudig een wifi-omgeving kan worden opgezet. Hierdoor kunnen IT-afdelingen hun draadloze netwerkomgevingen eenvoudig beheren, sneller uitbreiden en optimaliseren voor een hoge performance.

BYOD
ZyXEL One Network is special ontwikkeld waarbij de IT-beheerder en gebruiksvriendelijkheid centraal staan. Hierdoor worden veel netwerktaken en opsporen van problemen geautomatiseerd, waardoor IT-afdelingen aanzienlijk in kosten en tijd kunnen besparen. ZyXEL is van plan nog meer Smart Connect functies toe te voegen in zijn ZyXEL ZON beheersoftware, onder andere voor cloud computing, BYOD netwerken en andere nieuwe generatie netwerktechnologieën. Hierdoor krijgen IT-afdelingen een ‘One Network’ ervaring doordat ze met de ZyXEL netwerkbeheersoftware een complete infrastructuur vanuit één console kunnen managen.

Alternatief
“ZyXEL One Network heeft alle functies die een IT-afdeling kan gebruiken bij het uitrollen en beheren van hun complete netwerkomgeving, vast en draadloos. De oplossing heeft een complementaire inter-operabele set-up met eenvoudige installatietools. Met ZyXEL One Network zijn dagelijkse beheertaken eenvoudig uit te voeren tegen lagere kosten. ZyXEL One is daarom een aantrekkelijk alternatief voor de vaak duurdere netwerk management software van andere merken”, aldus Tonko de Wit, marketing manager van ZyXEL Nederland.

Gerelateerde berichten...