ZZP’ers lanceren Voca Zorg, kostenbesparend platform waar zzp’ers mede-eigenaar van worden

Zorgplatform Voca Zorg brengt vraag en aanbod in de sector direct met elkaar in verbinding. Sinds de introductie vorig jaar zijn tientallen zorginstellingen en een snelgroeiend aantal zzp’ers aangesloten. De basis om op te schalen is gelegd. Het nieuwe platform levert de zorg extra capaciteit op en kan de sector op termijn jaarlijks zo’n 3 miljard euro aan bemiddelingskosten besparen.

Publieke en private zorginstellingen vinden via het platform geschikte zelfstandige zorgverleners. Deze zzp’ers vinden via het platform de diensten die zij willen en kunnen invullen. Door de snelle verbinding zonder bemiddeling biedt Voca Zorg een oplossing voor het personeelstekort en de stijgende kosten in de zorg. Door deel-zzp naast een bestaande aanstelling ontstaat extra zorgcapaciteit.

Sociaal ondernemersschap

Bij de start van het platform is 49% van de aandelen overgedragen aan een onafhankelijke vereniging waarvan de zzp’ers lid worden als ze met Voca Zorg werken. Zij worden hierdoor mede-eigenaar van Voca Zorg. Hoe meer diensten zij uitvoeren, hoe groter hun belang in het platform. Voca Zorg is een initiatief van zzp’ers in de zorg en is volledig met eigen middelen opgezet.

Voordelen voor de zorginstelling

Ziekenhuizen, klinieken, verpleeghuizen, thuiszorg-, psychosociale en andere instanties sluiten zich – na een intake door Voca Zorg – (gratis) aan bij het platform. Op basis van gerichte zoekvragen en/of zzp-aanbiedingen komt het algoritme tot een geautomatiseerde match en een lijst met beschikbare specialisten. De zorginstelling selecteert een geschikte specialist voor uiteenlopende functies en beschikt snel over de benodigde capaciteit. Per afgenomen dienst betaalt deze opdrachtgever aan Voca Zorg slechts minimale servicekosten die tot wel 85% lager(!) zijn dan de gebruikelijke intermediairskosten. De zorginstelling krijgt meer grip op het proces, heeft een grotere keuzevrijheid en bespaart tijd en geld.

Voordelen voor de zorgverlener

Wanneer de zelfstandige zorgverlener voldoet aan de gestelde eisen, dan mag deze zzp’er zich gratis registreren op het platform. Profieltekst, diploma’s/documenten en beschikbaarheidsagenda worden door de zzp’er toegevoegd en zijn uitsluitend zichtbaar voor de aangesloten zorginstellingen. Het platform voldoet volledig aan de AVG-wetgeving. De zelfstandige zorgverlener factureert de uitgevoerde dienst rechtstreeks aan de betreffende zorginstelling en Voca Zorg brengt separaat de servicekosten in rekening. De zzp’er is door het platform bij meer potentiële opdrachtgevers in beeld en veel beter en flexibeler inzetbaar. Bovendien heeft de zelfstandige ondernemer grip op de voorwaarden en krijgt van Voca Zorg ondersteuning bij het ondernemerschap, desgewenst in combinatie met een bestaand vast dienstverband. Met Voca Zorg werkt de zzp’er conform de wet DBA en zonder btw-risico.

Voca Zorg brengt vraag en aanbod van hoogwaardige zorg op een toegankelijke, transparante en flexibele manier bij elkaar. De applicatie is geschikt voor computer, tablet en smartphone. Als verbinder tussen zorginstellingen en zzp’ers creëert Voca Zorg meer zorgcapaciteit, helpt de werkdruk in de zorg te verlagen en zorgt dat steeds meer geld daadwerkelijk aan de zorg ten goede komt.

Gerelateerde berichten...

X