Bitcoinhype veroorzaakt goudkoorts onder cybercriminelen

bitcoin munten

De Bitcoinhype heeft een ware goudkoorts veroorzaakt onder cybercriminelen. Ze  storten zich massaal op de cryptomunten. Zij hebben diverse technieken en tools ontwikkeld om mensen op te lichten die handelen in de populaire cryptovaluta.

Het onderzoeksrapport ‘The New Gold Rush’ biedt een beschrijving van de meest gebruikte tactieken voor het minen en stelen van crypotovaluta.

Volgens het rapport zijn er momenteel 1.442 cryptovaluta in omloop. Wekelijks worden nieuwe alternatieve digitale valuta (‘altcoins’) uitgebracht.

Vooral Pump and dump, valse cryptobeurzen en het verhandelen van inloggegevens van nietsvermoedende handelaren zijn in korte tijd in populariteit omhoog geschoten.

 

Botnets en Crypto Jackers

Botnets Deze computerlegers worden al langer gebruikt voor het minen van bitcoins, maar waren erg complex. Botnets maken nu een comeback, omdat recentere cryptovaluta’s zoals Monero makkelijker te minen zijn. Je huurt al een botnet voor 40 dollar.

Crypto Jacker Deze nieuwe mining-tool combineert de malware Coinhive, Authedmine en Crypto-Loot binnen een WordPress plug-in en voegt daar SEO-functionaliteiten aan toe. De software is verkrijgbaar voor slechts 29 dollar. Gebruikers kunnen hiermee populaire websites klonen en inzetten voor spamcampagnes.

 

Pump and dump

Aanvallen bij cryptobeurzen: wanneer mensen cryptovaluta willen omzetten in echt geld, gaan ze naar de cryptobeurs. Criminelen zien hier hun kans schoon om wallets te hacken en de buitgemaakte inloggegevens te verkopen. De accountgegevens worden gestolen met technieken als phishing en credential stuffing.

ICO’s en valse cryptobeurzen Valse cryptobeurzen zijn populair. Criminelen creëren volledig verzonnen cryptomunten en voeren daarmee scams uit. Ze maken een scamsite aan en verleiden zullen nietsvermoedende mensen om te investeren in deze neppe cryptovaluta.

Pump and dump Pump and dump-criminelen drijven kunstmatig de koers op van kleine, minder bekende cryptovaluta’s om te profiteren van de stijging. Ze halen hun winst vlak voordat de koers instort.

 

Gerelateerde berichten...

X