BitSensor krijgt 400.000 euro voor self-protection-technologie

BitSensor, techstartup van twee twintigers uit Eindhoven, krijgt 400.000 euro uit een investeringsronde. Met het geld gaan ze technologie verder ontwikkelen die bedrijven binnen 50 milliseconden laat zien hoe veilig of onveilig hun applicaties en data eigenlijk zijn.

Het bedrijf is opgericht door ethische hacker Ruben van Vreeland (21) en Alex Dings (20). Volgens hen vult hun bedrijf als eerste het gat in de markt voor snelle cyberbeveiliging. Het bedrijf werkt aan een self-protection technologie. Het wordt verwerkt in de applicaties zelf. Daardoor houdt het volgens de oprichters razendsnel hackers tegen.

 

Inbraaksporen

De software van het Eindhovense bedrijf registreert inbraaksporen. Een hacker wordt meteen zichtbaar bij een eerste aanvalspoging. Vroege aanvalssignalen worden in kaart gebracht en gecorreleerd. Zo wordt een hacker-profiel opgebouwd. Op deze manier kun je de hacker (automatisch) blokkeren voordat hij binnenkomt.

Ruben van Vreeland van BitSensor: “Je leest vrijwel dagelijks over cyberaanvallen die onze software had kunnen voorkomen. Denk aan een aantal aanvallen uit Rusland, het Yahoo-lek met een half miljard gelekte wachtwoorden, of het V-Tech kinderspeelgoed waarbij veel kinderfoto’s zijn buitgemaakt. We melden en beschermen tegen deze aanvallen, wanneer ze plaatsvinden, niet maanden na datum. Daarom kunnen onmiddellijk de nodige maatregelen genomen worden om meerdere lekken te voorkomen.”

 

Prijzen

Het werk van de beide heren viel al eerder in de prijzen. In 2016 kreeg BitSensor al de NRC-Liveprijs voor CyberSecurity Startup of the Year. Ook ontvingen ze de IBM-prijs voor meestbelovende Nederlandse startup, en was het bedrijf top-10-finalist wereldwijd in het IBM SmartCamp-programma in Silicon Valley.

BitSensor heeft momenteel vier mensen in dienst en verwacht binnen twee jaar te groeien naar twintig man personeel.

 

Gerelateerde berichten...