BMW: Alphabet van Google botst mogelijk

BMW is aan het uitzoeken of het nieuwe moederbedrijf van Google Alphabet, het merkenrecht van de autofabrikant schendt. Dit zegt een woordvoerder van de Duitse automaker tegen de New York Times. De internetgigant maakte eerder deze week bekend zichzelf en alle dochterbedrijven onder te brengen in een zelfstandige houdstermaatschappij met de naam Alphabet.

BMW voert de naam Alphabet echter al jaren. Op Twitter heeft een particulier deze naam. De autofabrikant gebruikt Alphabet voor de tak van het bedrijf dat levert aan aan zakelijke klanten met vloten auto’s van BMW. Volgens de woordvoerder heeft Google voor bekendmaking van de nieuwe naam geen contact met BMW gezocht. Er is ook geen bod gedaan op de domeinnaam Alphabet.com, eigendom van BMW. De autofabrikant zegt al wel de naam en de bijbehorende url www.alphabet.com niet van de hand te willen doen. Het nieuwe bedrijf van Google gebruikt momenteel het webadres http://abc.xyz.

Overigens zeggen andere eigenaren van bedrijven met Alphabet in de naam tegen de New York Times juist gevleid te zijn door de naamkeuze van de internetreus. Steve Lockwood van de Londense recruitmentfirma Alphabet wil de naam eventueel van de hand doen. “Als ze een genereus bod doen op onze domeinnamen, zouden we die zeker overwegen”, stelt hij.

 

Geef een reactie

Gerelateerde berichten...