Boeing komt ook met eigen netwerk internetsatellieten

satelliet Commerciële ruimtevaart

Vliegtuigbouwer Boeing heeft toestemming om een eigen netwerk van internetsatellieten in de ruimte te brengen. Het bedrijf kreeg onlangs goedkeuring van de FCC, de luchtvaartautoriteit van de VS.

Boeing is het derde bedrijf dat een netwerk van internesatellieten wil lanceren.  SpaceX en Amazon gingen de vliegtuigbouwer voor. Wanneer de eerste satellieten van Boeing gelanceerd gaan worden is nog niet duidelijk.

Afgelegen gebieden

Ook deze internetsatellieten komen in een baan rond de aarde en gaan voornamelijk breedbandinternet leveren in afgelegen gebieden in de wereld. Boeing wil 132 satellieten op 1.056 kilometer hoogte in een baan om de aarde laten vliegen. Los daarvan komen nog 15 satellieten op een hoogte  tussen 27.355 en 44.221 kilometer terecht.

De dekking is in eerste instantie bedoeld voor de afgelegen gebieden in de VS, Puerto Rico en de Amerikaanse Maagdeneilanden. Het doel is uiteindelijk werelddekking.

Lange weg

De toestemming voor Boeing komt na een lange weg waarbij het bedrijf in 2017 geen goedkeuring kreeg, vooral omdat SpaceX het bedrijf in de weg zat. Elon Musk vroeg en kreeg van de FCC de toestemming om de lanceringen van Boeing op zijn minst uit te stellen omdat het SpaceX teveel storing zou opleveren.

Intussen heeft dit bedrijf al 1700 satellieten in een baan om de aarde die mensen van internet voorzien. Verder maakte ook Amazon onlangs bekend dat ze de ruimte in gaan met satellieten via ‘Project Kuiper’. Dit project gaat volgend jaar van start.

Lees ook:
  • 99 dollar per maand voor eerste bèta SpacX-internet
  • Geen vertraging meer tijdens het thuiswerken. 5 tips voor sneller internet

Gerelateerde berichten...

X