Byod: Nederlanders denken dat beveiliging nieuw gekocht device al rond is

Meer dan de helft (57%) van de Nederlanders verwacht eerder slachtoffer te worden van cybercrime dan van een fysieke misdaad. Toch gaat een derde er bij aankoop van een nieuw device ten onrechte vanuit dat de beveiliging al geregeld is. Bedrijven met weinig Byod-beleid doen er goed aan zich dit te realiseren.

Dit blijkt uit onderzoek van hostingspecialist BIT.  Toch denkt 58% dat het waarschijnlijker is dat een cybercrimineel de bankgegevens achterhaalt dan dat een inbreker het huis binnendringt (42%). Een grote meerderheid (80%) verwacht de gestolen portemonnee eerder terug dan dat een cybercrimineel verwijderde bestanden terugzet (20%).

Privacygevoelige data verspreiden

Intussen begint wel het besef door te dringen dat zomaar delen van privacygevoelige informatie niet handig is. Dit wordt via allerlei wegen wel geprobeerd, zo wijst het onderzoek uit. Zeker 71% van de ondervraagden is door een onbekend persoon gevraagd naar privacygevoelige informatie. Deze vraag heeft 36% telefonisch gekregen. Meestal gaat dit gepaard met de melding dat er een prijs of korting te verkrijgen is.Slechts 3% van de Nederlanders is bereid om op die manier privacygevoelige informatie te delen met een onbekende.

Daar tegenover staat dat maar liefst een kwart openstaat om informatie achter te laten op onbekende websites. Om kans te maken op een prijs of korting, delen Nederlanders vooral e-mailadres (56%), voor- (47%) en achternaam (39%) en woonplaats (38%).

Gerelateerde berichten...

X