Waarom CIO’s zich druk moeten maken over automatiseren van de finance functie

Wat zijn vandaag de dag de grootste uitdagingen voor CIO’s als het gaat om te kunnen voldoen aan de behoefte van de moderne financiële functie? De realiteit is dat het huidige financiële IT-landschap van de meeste grote organisaties niet optimaal is. Het is een kostbare en complexe mix van ERP-systemen, workflow-engines, maatwerk oplossingen en RPA-tools, plus veel menselijke inspanning om de hiaten te dichten.

Volgens APQC’s General Accounting Process Framework vereisen bijna alle belangrijke financiële processen werkzaamheden buiten de ERP-omgeving. Er zijn bijvoorbeeld weinig ERP-functies die de overlopende posten en voorzieningen voor grote multinationals automatisch kunnen beheren of de toewijzing van contanten in debiteuren kunnen automatiseren.

Voor het financiële team komt dit neer op het intensieve gebruik van spreadsheets om gegevens binnen een financieel proces te extraheren en om te zetten, of de aanschaf van een aparte tool die op grote schaal in dergelijke behoeften kan voorzien.

Voor CIO’s en IT betekent het een combinatie maken van de beste puntoplossingen en RPA-tools om te proberen de gaten in ERP-systemen te dichten. Dit vergroot de zogenaamde technical debt van de organisatie en resulteert in een meer gecompliceerde en kostbaardere IT-omgeving om te beheren.

Het antwoord op deze uitdagingen is een enkel financieel automatiseringsplatform dat nauw integreert met het ERP-systeem, duplicatie elimineert en alle end-to-end financiële processen omvat.

Voor CIO’s zijn de voordelen van financiële automatisering op deze manier:
• Eén flexibele architectuur die handmatige activiteiten automatiseert en de workflow tussen geautomatiseerde taken en key gebruikers ondersteunt
• Verminderde technical debt
• Flexibiliteit voor toekomstige veranderingen
• Verhoogde productiviteit en een team dat wordt vrijgemaakt om zich te concentreren op meer strategisch werk
• Robuuster beheermogelijkheden

In het e-book ‘The CIO’s Guide to Finance Automation’ lees je meer over hoe je de ERP-kloof kunt dichten en technical debt en complexiteit kunt verminderen.

Door: Jacco van Tatenhove, Sales Manager Benelux Redwood

 

Gerelateerde berichten...

X