Windows 10 maar dan anders

Zelfs marktanalist Gartner heeft inmiddels twijfels bij het nut van Windows besturingssystemen in de lokale desktopomgeving. Een opmerkelijke ontwikkeling? Ja en nee. Ja als je bedenkt dat Windows nog altijd veruit het meest gebruikersvriendelijke platform is ter wereld. En tegelijkertijd ook weer niet zo opmerkelijk omdat we onze pc steeds vaker gebruiken om verbinding te maken met de VDI of Server Based Computing omgeving al dan niet vanuit de cloud. Dan is het zaak dat je zorgt voor een snelle, veilige en stabiele poort naar alle denkbare applicaties zoals Windows 10 vanuit het datacenter. Hans Vogel, Country Manager bij IGEL pleit voor een Linux OS in je desktopomgeving. Dat is veiliger, sneller en goedkoper in beheer. Het hoe en waarom legt hij uit.

 

Waarom staat Windows 10 op de desktop nu ter discussie?

Zoals inmiddels alom bekend is, heeft Microsoft aangekondigd dat Windows 7 vanaf half januari 2020 niet meer ondersteund wordt. Uit onderzoek blijkt dat nog altijd zo’n 40% van de pc-gebruikers met Windows 7 werkt. Veel organisaties staan nu dus aan de vooravond van migratie naar Windows 10. Dan gaan ze serieus overwegen of dat de juiste stap is en hoe dat wellicht beter of anders kan.

 

Hoe kan dat beter of anders?

Het Linux besturingssysteem is een heel goed alternatief voor je desktopomgeving. Het voordeel voor de keuze van een IGEL-OS bijvoorbeeld is dat je je hardware onafhankelijk maakt van nieuwe releases van besturingssoftware. Zo betekent migratie naar Windows 10 dat je mogelijk nieuwe apparatuur moet aanschaffen omdat bestaande hardware niet Windows 10 compatible is. Dat terwijl veel van deze werkplek devices vaak nog niet afgeschreven zijn. Met de inzet van het IGEL-OS gaat je hardware dus veel langer mee. Verder is het beheer van je werkplekomgeving een stuk eenvoudiger.

 

Leg uit, wat maakt IGEL-OS beheer makkelijker?

Eigenlijk begint het al bij het migratieproces. Een overstap naar Windows 10 vraagt om gedegen kennis van Microsoft System Center Configuration Manager, Microsoft Powershell en uiteraard Windows 10 en Windows Server 2016. Door onze intuϊtieve aanpak in onze Linux software kan elke IT-beheerder zonder enige opleiding of training gelijk aan de gang met het IGEL-OS. Verder weten we uit ervaring hoe vaak Windows software updates nodig zijn. Dat verstoort het bedrijfsproces en kost een organisatie met zo’n 2000 pc’s algauw 25 uur per maand voor het updateproces. Veiligheid is kwetsbaar.

 

Is een Linux OS veiliger dan Windows?

Helaas vangen hoge bomen veel wind. Nog altijd is het Windows besturingssysteem een geliefd doelwit voor cybercriminelen. Het is zo’n beetje het meest aangevallen OS dat er bestaat. Het Linux-platform is een stuk stabieler en heeft daarmee ook veel minder updates nodig.

 

Maar gebruikers willen niets liever dan werken met Windows?

Dat klopt. En dat kan ook prima als je bijvoorbeeld Windows 10 uit het datacenter haalt. Vanaf de desktop kan de besturingssoftware immers heel makkelijk en snel ontsloten worden.

 

Wat merken gebruikers daarvan?

Niets. Sterker nog, gebruikers hebben het idee dat Windows 10 veel sneller is. Zo wordt het althans ervaren omdat opstarten vanuit een IGEL-OS een stuk sneller gaat dan ze gewend zijn. Wellicht omdat lokaal minder functionaliteit wordt opgeslagen. Dat betekent dat de keuze voor het IGEL-OS niet alleen veilig en kostenefficiënt werkplekbeheer oplevert voor IT-Managers. Ook gebruikers worden er blij van!

Meer weten? Kijk op www.igel.com

 

 

 

Gerelateerde berichten...

X