Computable stopt als krant

ICT-vakblad Computable komt deze week voor het laatst uit in tabloid-formaat op krantenpapier. Jaarbeursonderdeel Marqit , die eerder dit jaar Computable overnam van de Persgroep, besloot de uitgave te stoppen vanwege de snel veranderende informatiebehoefte van zowel de markt als de hele samenleving. Computable blijft het laatste ict-nieuws nog wel via de website  verspreiden en heeft de intentie vanaf december onder de zelfde naam te starten met een magazine. Dit blad zal echter niet marktbreed, naar thematisch gericht zijn.

Daarmee wordt het landschap van breed-generieke printvakbladen die met een hoge oplage de totale it-markt bedienen, teruggebracht tot twee: Automatiseringgids, dat net als Computable 46 jaar bestaat, en ICT/Magazine dat in januari zijn vijfde jaargang ingaat. Nu Computable stopt en de oplage van Automatiseringgids de afgelopen maanden is gehalveerd, heeft ICT/Magazine met een vierwekelijkse oplage van 13.500, het hoogste bereik in de Nederlandse markt.

Computable zal intussen het online platform versterken en zet vooral in op de verbinding tussen digitale en fysieke vormen van communicatie tussen gebruikers van ict-oplossingen en de leveranciers. Een stap in lijn met het beleid van Jaarbeurs. Volgens Marqit betekent dit dus ook een combinatie van Computable met grote ‘Jaarbeurs-merken’ als Infosecurity.nl, Storage Expo, The Tooling Event.

Sander Hulsman, hoofdredacteur van Computable: “Sinds 1968 is Computable uitgegroeid tot hét vakblad voor de ICT-professional en –manager in Nederland. Maar in die 46 jaar is onze wereld totaal veranderd. Deze andere tijd vraagt om een andere blik op de informatievoorziening en berichtgeving die noodzakelijk is voor ICT-specialisten, ICT-managers en ICT-beslissers bij het goed uitvoeren van hun werk.” Volgens Bart Strijker, director unit digital van Jaarbeurs waren zowel de acquisities van Marqit in 2013 als Computable eerder dit jaar aanzetten tot het nieuwe beleid van Jaarbeurs. Deze besluiten onderstrepen de ingezette koers.

 

Geef een reactie

Gerelateerde berichten...