Conrad.nl start zakelijke marktplaats in Duitsland; later dit jaar ook in Nederland

Conrad stelt per volgende maand zijn website open voor derde partijen. Fabrikanten en leveranciers zijn daardoor in de gelegenheid direct aan de eindgebruiker te verkopen. Dat moet het assortiment van de online elektronicawinkel vertienvoudigen en het zakelijke segment sterker maken. Dat laatste komt vooral omdat het nieuwe concept als eerste start voor de zakelijke gebruikers.

De Duitse elektronicaretailer presenteerde de plannen eind vorige week. De nieuwe digitale marktplaats start volgende maand als eerste op de Duitse markt. In de loop van dit jaar start het nieuwe concept in  Nederland en Oostenrijk. Alle andere landen waar Conrad actief is zal de nieuwe marktplaats eind 2018 gaan draaien.

Wat de kosten voor de fabrikanten zijn om zich bij Conrad aan te sluiten is nog niet duidelijk. De elektronicaretailer laat wel doorschemeren oog te willen houden op de kwaliteit van de aangeboden producten. Conrad denkt daarbij onder andere aan een keurmerk of certificaat, maar hoe precies is nog niet bekend.

 

Logisch

Volgens Conrad is het logisch om eerst met de zakelijke markt te starten. Zij kunnen nu via een grote partij zaken doen met diverse leveranciers. Voor al die aankopen ontvangen ze ook een enkele factuur in plaats van vele.

Om het zoeken voor de klant makkelijker te maken zet het bedrijf ElasticSearch in. Dit stelt het bedrijf meteen ook in staat analyses te maken van koop- en zoekgedrag, waarmee de strategie waar nodig kan worden bijgesteld. Dat moet ook wel want met de start van het nieuwe concept liggen er miljoenen extra producten in de schappen van Conrad. Het bedrijf schat in dat ze bij een productaanbod van tussen de 10 en 20 miljoen producten ongeveer vraagdekkend zijn.

 

 

Gerelateerde berichten...

X