Crowdfunding Freedom Internet haalt streefbedrag van 1,5 miljoen

freedom internet springende mensen

De crowdfunding van Freedom Internet heeft alle 6.000 certificaten verkocht. Daarmee bereikte de nieuwe provider het streefbedrag van 1,5 miljoen euro.

In deze ronde zijn 1.016 investeerders vanaf nu trotse eigenaar van een stukje Freedom. Door deze crowdfundingsronde is het de provider nu in staat aan te sluiten op de netwerken DELTA Fiber en Open Dutch Fiber. Met de rest van het geld wil de provider een kleine provider overnemen.

Deze actie is een voortzetting van eerdere acties sinds 2019. Die acties waren even succesvol. De provider maakt zich sterk voor digitale burgerrechten en een veilig en vrij internet voor iedereen.

Onvrede

Freedom Internet kwam voort uit onvrede over de manier waarop KPN omging met de inlijving van Nederlands oudste en meest eigenwijze internetprovider XS4ALL. De eerste crowdfundingsronde in 2019 zorgde dat de nieuwe provider kon starten. In korte tijd kon de internetprovider van start als Alles-in-1 provider.” Internet tv en bellen dus.

Dat gebeurde allemaal nadat KPN in januari 2019 bekend maakt dat zij het merk XS4ALL wil opheffen. Er komt een petitie, gevolgd door de oprichting van het actiecomité XS4ALL Moet Blijven. Het comité voert veel campagne, maar KPN verandert niet van gedachten.

Het actiecomité schakelt vervolgens over op Plan B: oprichting van een nieuwe ISP. Een nieuwe provider die het ‘oude’ gedachtegoed van XS4ALL koestert: een vrij, open en toegankelijk internet voor iedereen, waarbij veiligheid, privacy en kwaliteit de kernwaarden zijn. Een vrije ISP, niet gebonden door aandeelhouderswaarde maar door de best mogelijke dienstverlening.

Lees ook:

Gerelateerde berichten...

X