“Cybersecurity moet simpel, intelligent en overal zijn”

werkplek

Door de recente wereldwijde ontwikkelingen is hybride werken niet meer weg te denken. Gebruikers verwachten nu overal en op elk apparaat verbinding te kunnen maken, terwijl beveiligingsteams dezelfde complexe en tijdrovende oplossingen tot hun beschikking hebben. Het is daarom tijd om de beveiliging te evalueren. Deze boodschap bracht leverancier Cisco tijdens de jaarlijkse RSA-conferentie

“Cybersecurity moet de kern vormen van alles in deze nieuwe wereld. Wij geloven dat dit moet gebeuren vanuit een eenvoudige, veelomvattende platformaanpak, die gebaseerd is op intelligence,” aldus Cisco-voorzitter en CEO Chuck Robbins. “Er zijn geen duidelijke perimeters meer om te verdedigen. We hebben inzicht nodig in alle endpoints, gebruikers en applicaties, en we hebben controlepunten nodig met wachtwoordloze authenticatie.”

Zichtbaarheid verbeteren

Door de overgang naar het hybride werken worden gebruikers en applicaties meer dan ooit aan bedreigingen blootgesteld. Volgens de nieuwe Cisco Security Outcomes Study: Endpoint Edition worstelen organisaties met cybersecurity. Ook hebben in de afgelopen twee jaar meer dan 40 procent van de organisaties wereldwijd een groot beveiligingsincident gemeld. Als reactie hierop breidt Cisco zijn XDR-mogelijkheden uit door meerdere beveiligingscontrolepunten te integreren en analyses en automatisering toe te passen, waarmee detectietijd en respons worden verminderd.

Cybersecurity als platform

Zo combineert Cisco bedreigings- en risico-gebaseerd beheer van kwetsbaarheden in het SecureX-platform. Dit helpt klanten kwetsbaarheden, snelheid en automatische besluitvorming te prioriteren en versnelt de reactietijd voor cybergereedheid. Cisco profiteert daarbij van de overname van Kenne Security.
Daarnaast helpt SecureX klanten met het vereenvoudigen van de overstap van Endpoint Detection and Response (EDR) naar XDR, door middel van vooraf gebouwde workflows, kant-en-klare integraties en nieuwe orkestratiemogelijkheden. Cisco Secure Client maakt ook een snellere XDR mogelijk en vermindert agent fatigue.Zoektechnologie

Out-of-the-box

Tenslotte versterkt geavanceerde zoektechnologie van Cisco Secure Endpoint nu de XDR-waarde. En biedt meer dan 200 out-of-the-box endpoint-query’s om snel antwoorden te krijgen ter ondersteuning van onderzoeken, bedreigingsopsporing en IT-Ops gebruiksscenario’s.Organisaties zijn steeds meer op zoek naar end-to-end beveiligingsarchitectuur om hybride werken te ondersteunen. Het is van cruciaal belang om de beveiliging, netwerk- en IT-activiteiten te vereenvoudigen met een platformbenadering terwijl klanten zich klaar maken voor de digitale transformatie, maakte de fabrikant duidelijk.

Gerelateerde berichten...