Cyberveiligheid centraal op zesde Landelijke Veiligheidsdag Almere

digitale criminaliteit vingerafdruk op toetsenbord

Op zaterdag 25 mei vindt voor de zesde keer de Landelijke Veiligheidsdag in het centrum van Almere plaats. De dag, heeft als thema ‘Cyberveiligheid’.

Landelijke en regionale hulpdiensten laten op een spectaculaire manier zien wat hun werk precies inhoudt. Ze maken bezoekers bewust van de gevaren van digitale criminaliteit. Burgemeester Franc Weerwind verricht de opening.

 

Workshops

De Koninklijke Landmacht, Marine, Marechaussee, Douane, Nationale Politie, Brandweer, GGD, ANWB, VVN, NS, Keolis, Rijkswaterstaat, Rode Kruis en Reddingsbrigade Nederland. Ze zijn allemaal aanwezig in Almere Centrum. Daar geven ze onder het motto ‘Ontdek de held in jezelf’ demonstraties en actieve workshops. Ze laten zien hoe ze als hulpdiensten samen optrekken bij calamiteiten.

Ook Veiligheidsmuseum PIT speelt een actieve rol. Vanwege het thema is er dit jaar extra aandacht de risico’s die samenhangen met het gebruik van social media en internet. Bezoekers leren over de risico’s die zij ongemerkt lopen bij het gebruik hiervan. Maar ook hoe ze hier bewust mee om moeten springen.

De focus ligt op bewuster omspringen met het internet. Dit gebeurt op een leuke, interactieve en verrassende manier.

 

Programma

De Landelijke Veiligheidsdag begint om 10.00 en duurt tot 17.00 uur. De dag vindt plaats op verschillende plekken in Almere Centrum. De arena op de Esplanade vormt het centrale punt van de activiteiten. Hier vinden doorlopend demonstraties plaats van verschillende hulpdiensten.

Daarnaast is er van alles te doen en te beleven bij de Marechaussee, Landmacht, Marine, DARES, politie, brandweer, ambulance, Reddingsbrigade en Rijkswaterstaat. Voor wie zich wil oriënteren op zijn toekomst geeft ROC Flevoland info over haar opleidingen op het gebied van Veiligheid. Erzijn diverse organisaties op de wervingsmarkt op De Diagonaal.

Verder zijn er een duiktank en een klimtoren en brengen de karakters van de populaire tv-serie Paw Patrol en bezoek. Ook kunnen er bijzondere voer- en vaartuigen worden bewonderd. Voor de echte durfallen zijn er een escaperoom en de veiligheidscontainer, waarin men kan ervaren wat je nog ziet als er thuis brand uitbreekt.

Je kunt met de boten van de hulpdiensten van de steiger aan de Esplanade naar de steiger van Veiligheidsmuseum PIT worden gebracht.

 

Veiligheidsmuseum PIT

Speciaal voor deze dag is het museum aan het Schipperplein van 11.00 tot 17.00 gratis toegankelijk. In het museum leren bezoekers alles over de wereld van politie, brandweer en ambulance.

 

Forum

Hier draait alles om veiligheid en handhaving in en om huis. Ook kunnen geïnteresseerden zich hier door Buurtpreventie laten informeren over projecten rond veiligheid in de buurt en kun je kijken bij hackers wat er tegenwoordig op internet gebeurt.

 

Banenmarkt

Wie interesse heeft in een baan bij één van de verschillende hulpdiensten is er een informatiemarkt aan de Diagonaal en de Schutterstraat. Medewerkers van verscheidene organisaties vertellen hier graag alles over hun werk en de carrièremogelijkheden. Bij sommige hulpdiensten kan direct worden gesolliciteerd.

 

Gerelateerde berichten...

X