Dataverbruik-record op GigaNet rond lockdown

mast telecom telecomsector

De lockdown die zaterdag startte zorgde voor een dataverbruik-record bij GigaNet bij VodafoneZiggo. Dat record was op zondag 14 november.

Het dataverbruik-record was vooral op het vaste netwerk. Nooit eerder vonden er zoveel videostreams en ander downloadverkeer tegelijk plaats. Hiermee sneuvelt het vorige record van afgelopen februari.

Het nieuwe record is te verklaren door het toegenomen dataverbruik in het algemeen, de Formule 1-race van Brazilië en de invoering van de gedeeltelijke lockdown die vanaf 13 november van kracht is.

Het nieuwe dataverbruik-record nam met 460 Gigabit per seconde toe in vergelijking met het vorige record tijdens de verlengde lockdown in februari dit jaar. Ter illustratie: de toename is te vergelijken met 100.000 gelijktijdig online gestreamde films of series in HD-kwaliteit of circa 25.000 in UHD/4K-kwaliteit.

Meegroeien

Niet eerder maakten klanten zoveel gebruik van de producten en diensten van de provider, die de groei goed zegt aan te kunnen. Het groeiende verbruik geeft geen onevenredige aanslag op de capaciteit. Alles kan dus rustig doordraaien.

Intussen werden maandag bijna 37.000 huishoudens en bedrijfspanden in Roosendaal aangesloten op GigaNet. In totaal voorziet de provider met deze nieuwste aansluiting ruim 5,2 miljoen Nederlandse bedrijven en huishoudens van gigabitsnelheden. In de loop van 2022 krijgen alle klanten toegang tot een downloadsnelheid van maximaal 1 Gbps via het bestaande netwerk.

Lees ook:

 

Gerelateerde berichten...

X