DDA in European Data Centre Association EUDCA

Brancheorganisatie voor de Nederlandse datacentersector Dutch Datacenter Association (DDA) treedt toe tot de Europese brancheorganisatie European Data Centre Association (EUDCA).

In de EUDCA werken nationale brancheorganisaties, grote datacenters en toeleveranciers samen. De DDA gaat kennis uitwisselen met brancheorganisaties uit Duitsland, Frankrijk, Ierland en het Verenigd Koninkrijk.

DDA is blij met de toetreding. Volgens de brancheorganisatie beschikt Nederland over een grote en goed ontwikkelde datacentersector. Datacenters spelen in bijna ieder bedrijf een belangrijke rol. De sector is van essentieel belang voor het goed functioneren van de (digitale) economie. Omdat Nederland in de top vijf van grote internationale datacenterlanden staat is samenwerking binnen Europa essentieel.

Cesit, ECO, Host in Ireland, TechUK en de DDA gaan bijvoorbeeld kennis uitwisselen over projecten, rapporten en overleggen waar de organisaties bij betrokken zijn. Ook kijken ze naar wetgeving in de verschillende landen en punten waarop deze afwijkt.

Uiteindelijk doel is meer invloed krijgen in de Europese Unie op de datacenter- en cloudsector. De nauwere samenwerking moet op de langere termijn bijvoorbeeld leiden tot een Europese vertegenwoordiging voor de datacentersector. Naar verwachting volgen op termijn ook andere brancheorganisaties uit Europa.

In Nederland is de Dutch Datacenter Association één van de oprichters van de koepel Digitale Infrastructuur Nederland, DINL. Samen met AMS-IX, DHPA, ISPConnect, SIDN, NLnet, SURFnet, VvR en Nederland ICT verenigt het de organisaties die het internet mogelijk maken in Nederland.

 

Geef een reactie

Gerelateerde berichten...