Dell Technologies World conferentie over digitale revolutie

Tijdens de Dell Technologies World conferentie in Las Vegas eind april, stak ICT/Magazine haar licht op. Hoe gaat een grote, wereldwijde it-speler om met informatie technologie. Maar dan als stuwende kracht achter maatschappelijke en economische ontwikkelingen.

Technologieën als kunstmatige intelligentie, virtual en augmented reality en kwantum computing beloven dat de alomtegenwoordigheid – of moeten we al zeggen: alom-onmisbaarheid – van IT alleen nog maar zal toenemen.

 

Industriële revolutie

Het antwoord op de filosofische en existentiële vraag of wij dit allemaal wel echt willen, hoeft misschien niet eens te worden geformuleerd. Waarom niet? Omdat er een veel urgentere vraag aan vooraf gaat. Kunnen wij de alom-onmisbaarheid van IT überhaupt wel vormgeven?

Tijdens de industriële revolutie waren altijd voldoende arbeidskrachten te vinden, uiteraard met de onvermijdelijke fluctuaties die nu eenmaal bij vraag en aanbod horen. Maar onze huidige digitale revolutie wordt serieus in haar vaart afgeremd door het toenemende tekort aan talent.

Het is duidelijk dat we dit tekort niet met willekeurige ‘handjes’ kunnen aanvullen. Daarvoor zijn teveel specifieke skills, opleidingen, talenten en interesses vereist. Het is dan ook maar de vraag of de zo onvriendelijk benaamde ‘War on talent’ uiteindelijk tot winnaars zal leiden.

Verontrustend

Hoewel het niet echt een ‘techy’ onderwerp is, stond ‘Diversity & Inclusion’ (D&I) prominent op het programma van de lezingen Tijdens de Dell Technologies World conferentie in Las Vegas. Diversiteit is het nastreven van een zo groot mogelijke diversiteit aan werknemers, op basis van geslacht, achtergrond, huidskleur, leeftijd enzovoort.

Lees het hele verhaal online of in ICT/Magazine van juni.

Gerelateerde berichten...

X