Developers zijn helemaal geen gamers

gmaer met koptelefoon achter pc

Iedereen denkt dat developers gamers zijn, maar niets blijkt minder waar. De meerderheid van de IT-programmeurs is helemaal geen fervent gamer. 56% van de developers zegt helemaal niet te gamen. Dit blijkt uit onderzoek van Huxley IT. Het recruitmentbureau voor IT-specialisten in Nederland en België maakte hiervan een rapport met de titel: ‘What makes developers tick?’.

De uitkomsten breken definitief met de stereotypering van IT-programmeurs. Slechts 6 procent van de developers gamet 40 tot 80% van zijn vrije tijd. 38% spendeert 20 procent van de vrije tijd aan gaming: ongeveer 1,5 uur per dag.

Ter vergelijking: dit is de helft van de tijd die de gemiddelde Nederlander televisie kijkt. In 2014 was dat volgens Stichting KijkOnderzoek 3 uur en 20 minuten per dag.

Huxley deed het onderzoek om te weten te komen hoe je als werkgever toppers en specialisten binnen dit vakgebied kunt aanspreken. Joël Bennett, manager IT-divisie bij Huxley IT: “Developers zijn een zeer gewilde groep IT-specialisten. En het is  te makkelijk om uit te gaan van een stereotype. Nederlanders typeer je toch ook niet klakkeloos als televisiekijkers, terwijl tv-kijken wel een gemeenschappelijke hobby blijkt?”

 

Gerelateerde berichten...