Digital Trust Center krijgt groen licht

digitaal geluk smileys

Het Digital Trust Center (DTC) krijgt definitief groen licht. Het tot nu toe tijdelijke programma blijft bestaan als vast onderdeel van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Dit schrijft staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat Mona Keijzer in een brief aan de Tweede Kamer.

Het DTC begon twee jaar geleden om het Nederlandse bedrijfsleven te helpen de cyberweerbaarheid te verbeteren. Uit een onafhankelijke evaluatie blijkt dat het DTC goed functioneert. Het draagt bij aan de digitale veiligheid van ondernemend Nederland. Het DTC  geeft informatie, advies en  stimuleert samenwerkingsverbanden.

Onderzoeksbureau Kwink Groep, verantwoordelijk voor de uitvoering van de evaluatie, kwam tot een positief beeld van het DTC. Zo weten steeds meer ondernemers de website van het DTC te vinden voor informatie en advies en is de recent ontwikkelde Basisscan Cyberweerbaarheid ruim duizend keer gebruikt.

Ook het aantal actieve samenwerkingsverbanden tussen bedrijven rond digitale veiligheid neemt verder toe. In april 2020 start het DTC een nieuwe aanmeldingsronde van de subsidieregeling voor samenwerkingsverbanden.

Keijzer: “Met de voortzetting van het Digital Trust Center blijft het ministerie van EZK zich in zetten voor veilig digitaal ondernemen. Uit onderzoek blijkt dat ondernemers met een aantal relatief simpele stappen de digitale veiligheid van hun onderneming aanzienlijk kunnen verbeteren. Het Digital Trust Center helpt daarbij. Als vast onderdeel van de organisatie kan het DTC dit belangrijke werk doorzetten en verder uitbreiden.”

 

Aandachtspunten

Ook zijn er punten van aandacht. Het gaat dan vooral om betere aansluiting op de behoeften van grote/volwassen bedrijven en uitbreiden van de samenwerking tussen het DTC en NCSC.

In het najaar van 2020 zal staatssecretaris Keijzer de Tweede Kamer informeren over de voortgang van de implementatie van de aanbevelingen uit de evaluatie.

 

Gerelateerde berichten...

X