Dijkhoff opent ONE Conference 2016 Protecting Bits and Atoms

slachtoffers

Op 5 en 6 april 2016 vindt in het World Forum in Den Haag de jaarlijkse internationale cybersecurity conferentie van het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) plaats. De conferentie heeft dit jaar als thema ‘Protecting Bits and Atoms’. De ONE Conference 2016 wordt geopend door staatssecretaris Dijkhoff van Veiligheid en Justitie op dinsdag 5 april tussen 09.30 uur en 10.00 uur.

Thema ‘Protecting Bits and Atoms’.
Het thema van deze editie is ‘Protecting Bits and Atoms’. Dit staat voor de verbinding tussen de fysieke en digitale veiligheid. Digitale middelen maken ons dagelijkse leven tegenwoordig een stuk gemakkelijker. Digitaal en fysiek zijn hierdoor niet los van elkaar te zien en nadrukkelijk met elkaar verbonden.

Al deze nieuwe technologieën maken ons ook afhankelijk van zaken die kwetsbaar zijn. Een dag geen toegang tot Facebook of internetbankieren is voor mensen soms erger dan een verstoring van gas, licht en water. Maar de impact op de digitale wereld van een uitval of een storing in de fysieke wereld is ook groot, zoals een stroomstoring.

Digitale veiligheid – veilig en ongestoord gebruik kunnen maken van ICT-mogelijkheden – is heden ten dage een voorwaarde voor het goed functioneren van de economie en de samenleving. Tijdens de ONE Conference worden daarom zowel publieke als private deelnemers gevraagd hun verantwoordelijkheid te nemen door samen te blijven werken aan innovatieve concepten en slimme coalities te smeden.

Programma
Tijdens de twee dagen durende conferentie spreken bekende namen als Eugene Kaspersky (Kaspersky Lab), Jaya Baloo (KPN) en Katie Moussouris (HackerOne). Ook geven sprekers van onder meer politie, Cisco, verschillende universiteiten, Fox IT, TNO en NCSC presentaties over cryptoware, de toekomst van Europese ISACs, DNS gebruik door providers, drones, honeypots, ethisch hacken, cybercrime en privacy enhancing filtering.

Dit jaar is er daarnaast een speciale EU-track met aandacht voor  CSIRT-network en de  Europese netwerk- en informatiebeveiliging (NIB)-richtlijn die naar verwachting nog tijdens het Nederlandse voorzitterschap ondertekend wordt.

Meer dan 900 deelnemers en 50 sprekers uit binnen- en buitenland nemen aan de conferentie deel. Onder hen (inter)nationale technische specialisten, beleidsfunctionarissen, beslissers en wetenschappers uit publieke en private organisaties en de CSIRT-community.

Aanmelden voor de ONE Conference kan tot uiterlijk 30 maart 12.00 uur.

Gerelateerde berichten...