DINL nieuwe spreekbuis in de sector digitale infrastructuur

Logo DINL

Vanaf 21 november is de nieuwe stichting Digitale Infrastructuur Nederland (DINL) de spreekbuis van, en het aanspreekpunt voor, de Nederlandse digitale-infrastructuursector. Doel is de economische groei in Nederland stimuleren door veilig en betrouwbaar faciliteren van de online economieën. De nieuwe branche-organisatie is een samenwerking van AMS-IX, DHPA, ISPConnect, NLnet, SIDN en SURFnet. De stichting verwacht dat in 2015 andere organisaties uit de sector zullen aansluiten.

DINL verbindt aanbieders van digitale infrastructuur in Nederland: datacenters, hosting en cloud-industrie, telecom voor de digitale infrastructuursector en internetconnectiviteit. De stichting geeft voorlichting aan overheid, media en bedrijfsleven, maar draagt ook bij aan discussies over bijvoorbeeld  ict in het onderwijs, informatieveiligheid en bestrijding van cybercrime.

Michiel Steltman, Directeur van DINL: “De sector digitale infrastructuur speelt een sleutelrol in het wereldwijde internet. Met een groei van circa 9% per jaar en een bijdrage van meer dan 5% aan het bruto nationaal product is de sector een drijfveer voor onze economische groei. Uit een onderzoek van Deloitte bleek onlangs nog dat de sector de frontrunner van Europa is. Hoog tijd dus voor voor breed gedragen, herkenbaar aanspreekpunt.”

 

Geef een antwoord

Gerelateerde berichten...

X