Directeur Ctac Pieter-Paul Saasen (48) overleden

Noordzee internetkabels zeekabel

De pas afgetreden CEO van Ctac, Pieter-Paul Saasen (48) is veel sneller dan voorzien overleden.  Saasen overleed op 31 maart, zo maakt het bedrijf bekend. Saasen overleed als gevolg van een slepende ziekte. Vorige week kondigde hij zelf aan dat hij zijn functie als CEO met veel pijn in zijn hart moest neerleggen vanwege gezondheidsredenen. De verslagenheid bij Ctac is groot.

Pieter-Paul was gerespecteerd en geliefd. “Het is moeilijk om nu de juiste woorden te vinden, maar we leven mee met zijn echtgenote Annelies, hun kinderen, zijn moeder, familie en vrienden,” schrijft het bedrijf of de website.

Fundament

Pieter-Paul trad op 1 oktober 2019 aan als CFO bij Ctac en werd op 15 november 2021 benoemd tot CEO. “Met zijn ambitie, focus en resultaatgerichtheid heeft hij veel nieuw elan gebracht,” schrijven Paul de Koning en Wim Geraats van de Raad van Bestuur van Ctac.

“Hij heeft in korte tijd een stevig fundament gelegd voor de toekomst van Ctac. Hij zette de koers uit met een nadrukkelijke focus en de organisatorische aanpassingen die daarbij horen. Daarnaast had Pieter-Paul ook aandacht voor de cultuur met oog voor de mens en hoe we met elkaar omgaan. De via het programma Ignite geïnitieerde cultuurverandering heeft het ambitieniveau en het zelfvertrouwen van Ctac een flinke boost gegeven. Daarvoor zijn we hem zeer erkentelijk en blijven aan Ctac werken en bouwen in zijn geest.”

“Pieter-Paul legde de lat voor zichzelf hoog. Als analyticus en snelle denker was hij vaak al stappen vooruit én altijd duidelijk over wat hij verlangde. Hij liet bij een eerste kennismaking niet meteen het achterste van zijn tong zien. Wie hem beter leerde kennen, wist dat daarachter een warme persoonlijkheid schuilging die de mensen uit zijn team het vertrouwen en de steun gaf om grenzen te verkennen en te verleggen. Om daarmee het beste uit zichzelf te halen en Ctac te laten groeien. En dat was zijn missie, het verzilveren van de grote potentie die Ctac heeft.”

Waarneming

De CEO-taken van Pieter-Paul zullen voorlopig worden waargenomen door CFO Paul de Koning en interim CFO Wim Geraats. Sinds de aankondiging van het aftreden van Saasen gingen ze beiden met onmiddellijke ingang met instemming van de raad van commissarissen als tijdelijke bestuurders.

De heer De Koning heeft jarenlange ervaring in de technologiesector en bekleedde diverse senior management posities bij onder meer NXP en Philips. Van 2015 tot 2022 was hij CFO van Neways Electronics International. De heer Geraats is sinds 2021 actief als interim CFO. Gedurende deze periode heeft hij op brede basis mede leiding gegeven aan het transformatieproces en een gedegen kennis opgebouwd van de onderneming. Voor zijn aanstelling was hij ruim twintig jaar CFO van IT-distributeur Copaco.

De raad van commissarissen zoekt intussen een opvolger.

Lees ook:

Gerelateerde berichten...

X