Europese Commissie: Microsoft mag GitHub overnemen

Techreus Microsoft heeft van de Europese Commissie toestemming gekregen om het ontwikkelaarsplatform GitHub over te nemen. Het akkoord werd vrijdag verleend. Microsoft legde 7,5 miljard dollar neer voor het platform. Dit komt neer op ruim 6,5 miljard euro.

Beide bedrijven sloten afgelopen juni al een overeenkomst hiervoor. De Europese Commissie wilde de zaak toch eerst onderzoeken. Belangrijkst punt was dat gekeken moest worden of er na de fusie nog wel genoeg concurrentie zou overblijven in software-ontwikkeling.

De fusie moet vooral zorgen dat DevOps-toepassingen beter en sneller worden ontwikkeld. De Commissie stelt dat de rest van de markt niet te lijden zal hebben onder de fusie.

 

Mogelijkheden

Na onderzoek stelt de Europese mededingingsautoriteit dat Microsoft zelf ook al dergelijke activiteiten ontplooid. Het is dus niet zo dat de techreus een heel nieuw onderdeel aan haar bedrijf toevoegt, maar de eigen afdeling gewoon groter maakt. Verder blijven er voor ontwikkelaars ondanks de fusie nog voldoende andere mogelijkheden over.

Ontwikkelaars die hulp willen plaatsen hun code van een zelf ontwikkeld programma op GitHub. Andere ontwikkelaars kunnen zich er zodoende over buigen en het programma aanvullen en verbeteren. Op basis van daarvan kunnen ontwikkelaars weer een geheel eigen versie maken. Het platform telt ruim 28 miljoen ontwikkelaars. Het gaat vooral over  opensourcesoftware.

 

Gerelateerde berichten...

X