november, 2019

20novAll Day22Agile Datawarehouse Design & Dimensional Modeling

more

Event Details

Agile Datawarehouse Design behandelt technieken voor het stapsgewijs vastleggen van datawarehousing / business intelligence (DW/BI) requirements en deze op de meest directe manier om te zetten in high performance dimensionele modellen: door modelstorming (datamodelleren + brainstorming) met BI stakeholders.

Agile technieken leggen de nadruk op de vroegtijdige en regelmatige oplevering van werkende software, samenwerking met belanghebbenden, inspelen op veranderingen en eenvoud. Ze hebben een revolutie teweeggebracht in de ontwikkeling van applicaties en worden steeds vaker gebruikt door DW/BI teams. Deze cursus biedt praktische hulpmiddelen en technieken voor een agile aanpak bij het ontwerpen van databaseschema’s – de vroegst benodigde en belangrijkste werkende software voor BI.

De cursus maakt het onderscheid tussen agile en niet-agile DW/BI-ontwikkeling en toont de inherente tekortkomingen van de traditionele BI-requirements analyse en datamodellering. Via klassikale sessies en teamoefeningen zullen de deelnemers ontdekken hoe deze beperkingen overwonnen kunnen worden door modelstorming (modelleren + brainstormen) van data-requirements rechtstreeks met BI stakeholders.

Time

november 20 (Wednesday) - 22 (Friday)

Location

Van der Valk Hotel, Utrecht

Utrecht

Organizer

X