june, 2019

19junAll Day21Agile Datawarehouse Design & Dimensional Modeling

more

Event Details

Agile Datawarehouse Design behandelt technieken voor het stapsgewijs vastleggen van datawarehousing / business intelligence (DW/BI) requirements en deze op de meest directe manier om te zetten in high performance dimensionele modellen: door modelstorming (datamodelleren + brainstorming) met BI stakeholders.

Agile technieken leggen de nadruk op de vroegtijdige en regelmatige oplevering van werkende software, samenwerking met belanghebbenden, inspelen op veranderingen en eenvoud. Ze hebben een revolutie teweeggebracht in de ontwikkeling van applicaties en worden steeds vaker gebruikt door DW/BI teams. Deze cursus biedt praktische hulpmiddelen en technieken voor een agile aanpak bij het ontwerpen van databaseschema’s – de vroegst benodigde en belangrijkste werkende software voor BI.

De cursus maakt het onderscheid tussen agile en niet-agile DW/BI-ontwikkeling en toont de inherente tekortkomingen van de traditionele BI-requirements analyse en datamodellering. Via klassikale sessies en teamoefeningen zullen de deelnemers ontdekken hoe deze beperkingen overwonnen kunnen worden door modelstorming (modelleren + brainstormen) van data-requirements rechtstreeks met BI stakeholders.

De cursus hanteert de BEAM methode (Business Event Analysis & Modeling), een agile benadering van dimensioneel modelleren, voor het verbeteren van de communicatie tussen data-ontwerpers, BI stakeholders en het gehele DW/BI-ontwikkelteam. BEAM biedt tools en technieken die ontwerpers en ontwikkelaars er toe zullen brengen om hun toetsenbord en entity-relationship tools opzij te zetten en interactief te modelleren met hun business stakeholders en collega’s. Het resultaat hiervan is dat iedereen dimensioneel denkt, van de initiële data-requirements op hoog abstractieniveau tot en met gedetailleerde datasets. Ontwikkelaars begrijpen hoe ze efficiënt dimensionele modelleringsoplossingen kunnen implementeren. Business stakeholders voelen zich eigenaar van de modellen die zij co-creëren en hebben al een idee hoe zij deze zullen gebruiken om hun business vraagstukken te beantwoorden.

BEAM helpt de kloof te dichten tussen de data-requirements van de zakelijke gebruikers en het databaseontwerp. Het stelt groepen bestaande uit business- en IT-professionals in staat om samen gegevens te modelleren met als doel niet alleen data-requirements te vergaren en te prioriteren, maar ook om een gedeeld begrip te creëren van de mogelijkheden voor analytics en flexibelere BI-oplossingen te ontwerpen.

Kom naar deze levendige driedaagse cursus groepsgewijs dimensioneel modelleren van Lawrence Corr, auteur van DW/BI bestseller “Agile Data Warehouse Design“, waarin het leren van de nieuwste agile technieken voor het systematisch verzamelen van Businesss Intelligence (BI) requirements en het ontwerpen van effectieve DW/BI systemen centraal staan.

Time

june 19 (Wednesday) - 21 (Friday)

Location

Van der Valk Hotel, Utrecht

Utrecht

Organizer

X