december, 2020

02decAll Day16Data Steward

Lees meer

Event informatie

De Data Steward is een breed georiënteerde dataspecialist die een brugfunctie vervult tussen de IT- en de businesskant binnen een organisatie. De Data Steward zorgt voor de juistheid, volledigheid, integriteit en kwaliteit van de data. Aan de ene kant een vraagbaak voor allerhande vragen over de data, aan de andere kant een speurder die naar (nieuwe) mogelijkheden met databronnen zoekt. Hij weet wat de betekenis en de betrouwbaarheid van data is en waar het voor gebruikt kan worden.

De Data Steward kent de processen van het bedrijf, kent de databronnen en kent de organisatie en de klanten. Hij zorgt voor verbinding tussen de klanten en organisatie door optimaal met de data te analyseren en te presenteren.

De Data steward combineert Business Process Management, IT-management en business analytics en richt zich op de ontwikkelingen op het gebied van Big Data, data analytics en business intelligence. Hierin onderscheidt de opleiding Data Steward zich van andere data opleidingen door de focus te leggen op het organiseren van het data analyse proces en het borgen hiervan in het primaire proces van de organisatie.

Tijd

december 2 (Wednesday) - 16 (Wednesday)

Locatie

Online

Organizer

Informatie

Informatie
X