januari, 2022

20janAll Day‘De kracht van Scrum in 2022’

Lees meer

Event informatie

Backlog, Sprint, Review, Retrospective, repeat… Scrum is hét framework om de effectiviteit van je team te verhogen en inzicht te creëren in de voortgang van je project. Maar wat maakt Scrum toch zo populair en nog belangrijker; hoe werkt het precies?

Het is al bijna dertig jaar geleden dat Scrum officieel werd geïntroduceerd. Daarna heeft even geduurd voordat Scrum bekend werd bij het grote publiek, maar met het uitbrengen van het Agile Manifest in 2001 en de gratis (!) Scrumgids in 2010 is de adoptie van het framework enorm gegroeid. Sterker nog, de Agile way-of-working vindt meer en meer zijn weg binnen allerlei verschillende sectoren, waarin Scrum nog steeds de meest gebruikte aanpak is. Gehele organisaties gaan steeds vaker over op deze werkwijze, het geldt allang niet meer voor alleen de IT-afdeling.

In 2010 werd het eerste Nederlandstalige boek over Scrum uitgebracht; “De Kracht van Scrum”, geschreven door Rini van Solingen en Eelco Rustenburg. In de vorm van een business roman wordt Scrum spelenderwijs en laagdrempelig uitgelegd en biedt handvaten voor het beginnen met ‘scrummen’.

Tijd

All Day (Thursday)

Locatie

Online

Organizer

Experis iSense

Informatie

informatie
X