mei, 2022

18may1:00 pm6:00 pmHoe kan AI bijdragen aan gelijke kansen op de arbeidsmarkt?

Lees meer

Event informatie

Artificial Intelligence (AI) speelt een steeds grotere rol in werving- en selectieprocedures. Hoewel vaak wordt gedacht dat dit efficiënter is en bias in het sollicitatieproces vermindert, is dat niet altijd het geval. Het brengt risico’s én kansen met zich mee. Tijdens dit congres verkennen we samen met jou en andere belangrijke spelers (ICT’ers, HR experts, recruiters, werkgevers, programmeurs, developers, AI designers, datawetenschappers en beleidsmakers) de weg naar mensgerichte en inclusieve AI. Inspiratie, sparring en netwerken staan centraal. ICT managers kunnen vanuit hun functie bijdragen aan inclusieve AI binnen de eigen systemen en zijn dus een onmisbare speler.

Het programma

Het congres start met een plenaire opening, waarna er verschillende subsessies zijn. Deze sessies worden georganiseerd door o.a. het Rathenau Instituut en het College voor de Rechten van de Mens. De dag sluit af onder leiding van dagvoorzitter Raisa Ghazi.

Keynote sprekers zijn Sennay Ghebreab (wetenschappelijk directeur Civic AI Lab) en Lokke Moerel (Global Expert Cyber & New Technologies en hoogleraar ICT Law Tilburg University). Ook is er een panelgesprek met o.a. Siri Beerends (cultuursocioloog, onderzoeker SETUP en promovendus TU Twente), David Graus (Lead Data Scientist bij Randstad Groep Nederland) en Rina Joosten-Rabou (CEO en co-founder Seedlink).

Tijd

(Wednesday) 1:00 pm - 6:00 pm

Locatie

DEFABRIQUE

WESTKANAALDIJK 7, 3542 DA, UTRECHT

Organizer

Women inc.

Informatie

informatie
X