Facebook en Equinix maken nieuw Open Source ecosysteem

Stapel icoontjes met de F van Facebook

Sociale netwerksite Facebook gaat een open source ecosysteem  ontwikkelen met datacenterbedrijf Equinix. Het wordt in de Equinix International Business Exchange-datacenters gebouwd. Facebooks Open Compute Project (OCP) zorgt voor de ontwikkeling.

Een van de doelen van de samenwerking is het verder ontwikkelen van nieuwe technologie om verschillende soorten open source platforms te bouwen, zowel voor hardware als voor software. Het nieuwe systeem bouwt voor op Facebook’s OCP maar krijgt een nieuwe architectuur. Voor de realisatie wordt gebruik gemaakt van Wedge open source switches van Equinix, zoals die ontwikkeld zijn door Facebook voor  OCP.

Open source hardware en software maken enorme ontwikkelingen door. Bedrijven vragen om steeds verder opschalen en verbeteren van hun IT performance. Een voorbeeld daarvan is de enorme verschuiving naar een model waarin software centraal staat. Het aantal mobiele devices en de daarmee gepaard gaande vraag naar dataverkeer blijft maar toenemen, terwijl de capaciteit voor draadloos dataverkeer via 5G nog beperkt is. OCP en het nieuwe ecosysteem binnen de datacenters van Equinix kunnen dankzij interconnectie een enorme bijdrage leveren aan verdere innovaties op het gebied van schaalvergroting en performanceverbetering.

Dit leidt tot een open source software en hardware platform, waarop organisaties op een kostenbesparende manier hun mobiele, Internet of Things (IoT) en hybride cloudapplicaties kunnen implementeren. Naar verwachting zorgt dit platform voor een omgeving waarin innovaties in software en hardware, snel gerealiseerd kunnen worden.

Gerelateerde berichten...