Firefox bant onveilige verbindingen uit

Mozilla gaat onbeveiligde http-verbindingen in de Firefox-browser uitbannen. Dat meldde Mozilla laat op haar blog . Het bedrijf achter de populaire browser Firefox wil na overleg met haar ontwikkelaars een datum prikken voor starten van nieuwe features en daarbij stapsgewijs toegang tot features voor onbeveiligde websites (met enkel een http-verbinding uitfaseren. Om welke nieuwe features het gaat, is nog niet bekend.

 

Uitfaseren

Https-verbindingen worden steeds belangrijker. Eerder dit jaar meldde Google ook al dat ze websites met een beveiligde verbinding een hogere ranking geeft in de zoekresultaten. Mozilla wil nu dus onbeveiligde websites de browserfeatures ontzeggen.

Het gaat dan vooral om de features die een gevaar kunnen zijn voor de beveiliging en privacy van de gebruiker.

Het risico dat sommige websites hierdoor kapot gaan, neemt de browser-ontwikkelaar voor lief. In het blog valt te lezen dat dat ze de schade monitoren en willen zien of dat opweegt tegen het grotere voordeel van betere beveiliging. ‘Firefox voorkomt bijvoorbeeld al aanhoudende toestemmingen voor camera- en microfoontoegang van een onbeveiligde website,’ zo valt in de blog te lezen.

Wanneer de onbeveiligde websites precies worden uitgefaseerd, de nieuwe features beschikbaar zijn en welke dat zijn, is overigens nog niet bekend.

Geef een reactie

Gerelateerde berichten...