Forrester: Google Apps for Work bespaart bedrijven 1 miljoen dollar

Google logo Google Pay

Volgens marktonderzoeker Forrester realiseren bedrijven die vanaf een ander cloud-platform naar Google Apps migreren in drie jaar tijd een ROI van 213 procent. De terugverdientijd is 1,9 maanden. Daarnaast besparen ze bijna 1 miljoen dollar door betere samenwerking en productiviteit.

Naast deze voordelen zijn de ervaringen van klanten die van hun voorgaande cloud-oplossing zijn overgestapt op Google Apps for Work positief. Ze zijn onder andere te spreken over het gemak om de oplossing te gebruiken vanaf verschillende devices, browsers en besturingssystemen. Ook besparen organisaties jaarlijks 100,000 dollar op de aanschaf van softwarelicenties en hardware en ervaren klanten betere ondersteuning door Google dan door hun vorige cloud-leveranciers.

Forrester onderzocht 7 bedrijven in de VS, EMEA and APAC. Ze waren verdeeld over diverse soorten bedrijfstakken: zakelijke dienstverlening, detailhandel, makelaardij, ICT en mediabedrijven die gemigreerd zijn van een andere cloudoplossing naar Google Apps.

Gerelateerde berichten...