Gouden Privacy Waarborg-keurmerk voor KPN

Als eerste telecomprovider heeft KPN de Gouden Privacy Waarborg gekregen. Met dit keurmerk zien zowel bedrijven als consumenten in één oogopslag dat hun data bij KPN veilig zijn.

Om deze gouden status te ontvangen, heeft KPN deelgenomen aan de Security Check van het Privacy Waarborg. De Security Check controleert hoe databeveiliging is ingericht binnen een organisatie. Deelnemers ontvangen een uitgebreide analyse van de staat van hun beveiliging. Hieruit bleek het volgende: ‘KPN is zich bewust van beveiligingsrisico’s en heeft een gedegen beveiligingsbeleid op de punten die de toezichthouder noodzakelijk acht. Dit is KPN-breed geïmplementeerd en naleving wordt gecontroleerd.’

Privacy en security in het DNA van KPN

Rence Damming, Privacy Officer bij KPN: ‘We zijn ontzettend blij met het gouden keurmerk. Privacy en security zit in het DNA van KPN. We gaan dan ook zorgvuldig met klantgegevens om, maar dit keurmerk helpt onze klanten begrijpen dat wij de juiste maatregelen nemen om hun data goed te beveiligen. Iedere uitleg en bevestiging, zoals dit keurmerk, helpt daarbij.’

Vorig jaar ontvingen we al als eerste telecombedrijf het Privacy Waarborg-keurmerk voor de correcte manier waarop we met contactgegevens van consumenten en andere bedrijven omgaan. We gebruiken de contactgegevens alleen om klanten gerichte aanbiedingen te doen als zij ons daar toestemming voor hebben gegeven. Verder hebben ze altijd de mogelijkheid om aan te geven dat zij niet meer benaderd willen worden.

Dit keurmerk is nu aangevuld met het gouden beveiligingslabel. Wat aangeeft dat wij onze databeveiliging goed op orde hebben.

Het Privacy Waarborg is een initiatief van DDMA Privacy Autoriteit, een onafhankelijk handhavingsorgaan dat ziet op de naleving van de privacyregels en beveiligingsvereisten door organisaties die het Privacy Waarborg voeren.

Geef een reactie

Gerelateerde berichten...