Gratis website voor Nederlandse gemeenten

banken

De gemeente Vught en internetbureau ezCompany stellen gratis werkende gemeentewebsite beschikbaar aan alle Nederlandse gemeenten.

De gemeente Vught en internetbureau ezCompany lanceren op 22 april een distributie van een werkende gemeentewebsite. De distributie is gebaseerd op de pas ontwikkelde website voor de gemeente Vught. Hiervoor is gebruik gemaakt van toptaken: op basis van onderzoek naar gebruikers is de inhoud tot op de essentie beperkt. Geen informatiedoolhof meer, maar afspraken maken, betalingen doen en het doorgeven van een verhuizing met een simpele muisklik. De site is daarmee geïnspireerd op gov.uk, de me t prijzen bekroonde website van de Britse overheid.

Een gratis distributie van een complete website is nog niet eerder vertoond. Gezien de site in Drupal CMS is ontwikkeld, is deze stap niet zo vreemd. Drupal is een open source systeem, wat wil zeggen dat iedereen het gratis kan gebruiken en aanpassen. De werkende gemeentewebsite wordt eveneens open source beschikbaar gemaakt: gemeenten kunnen de website gratis downloaden, veranderen en gebruiken.

Waar een nieuwe website al gauw tienduizenden euro’s kost, liggen de kosten voor de distributie veel lager. De website zelf is gratis en hoeft alleen nog gekoppeld te worden aan de specifieke software van de gemeente en kan voorzien worden van een eigen design. Gemeenten kunnen voor die implementatie bij ieder internetbureau terecht dat thuis is in Drupal en zitten daardoor niet meer aan een leverancier vast. Wanneer gemeenten bovendien extra functionaliteit laten ontwikkelen en deze wederom beschikbaar stellen aan andere gemeenten, ontstaat er een steeds completere gratis distributie. Hiermee hopen de gemeente Vught en ezCompany de ICT-markt op overheidsgebied positief te veranderen.

Geef een reactie

Gerelateerde berichten...

X