Hackersgroep dreigt met openbaarmaking duizenden geheime documenten rond 9/11

Hackersgroep ‘The Dark Overlord’ dreigt met openbaarmaking van ruim 18.000 geheime documenten rond de aanslagen  op het WTC in New York van 11 september 2001. Volgens de groep gaat het vooral om duizenden documenten en audiobestanden die afkomstig zijn van juridische organisaties gelieerd aan de Amerikaanse verzekeraar Hiscox.

Dat stelt de groep in een verklaring op het netwerk van  Pastebin. Onder het document heeft de groep al een aantal links naar documenten gepost.  In de verklaring eist de groep losgeld van de verzekeraar.

 

Slachtoffer

Hiscox bevestigde tegenover Motherboard inmiddels dat Ltd, Lloyds of London en Silverstein Properties, die de verzekeraar bijstaat met juridisch advies, slachtoffer is van de hack. Het bedrijf zelf zou niet zijn getroffen.

De hackersgroep stelt intussen dat het gaat om duizenden e-mails en contracten. Het gaat verder om verklaringen rond geheimhouding, overeenkomsten van schikkingen, maar ook voicemails. Verder is volgens de hackersgroep ook communicatie tussen bedrijven en de FBI buitgemaakt. Verder zouden ze ook allerlei gegevens hebben over communicatie tussen klanten van de verzekeraar en Lloyds met de Amerikaanse ministeries van Justitie en Defensie.

De concrete verklaring komt maanden nadat bekend werk dat een grote Amerikaanse verzekeraar slachtoffer zou zijn geweest van een hack. Om welk bedrijf het ging was toen niet bekend.

Volgens The Dark Overlord is de openbaarmaking onder andere het gevolg van schending van de voorwaarde van de groep om de autoriteiten buiten het schandaal te houden. Dit terwijl het slachtoffer de voorwaarde wel geaccepteerd zou hebben.

 

De groep probeert als gevolg daarvan de documenten te verkopen. Ze richten zich daarbij expliciet op op terroristische organisaties als IS , en de regeringen van Rusland en China. Of een van de groepen al gereageerd heeft is momenteel nog niet duidelijk.

 

Gerelateerde berichten...

X