Helft CIO’s wil applicaties niet van het mainframe verhuizen

datacenter

De helft van de CIO’s is van mening dat het moderniseren van applicaties op het mainframe de bedrijfswaarde aanzienlijk vergroot. 49 procent van de CIO’s spreekt de voorkeur uit om bedrijfskritische applicaties hierbij wel op het mainframe te houden.

Zelfs in tijden van cloudcomputing en SaaS-diensten is het mainframe nog levend. Deze bundeling van computerkracht in een centraal systeem wordt nog door een groot aantal organisaties gebruikt – waarbij actuele ontwikkelingen echter niet aan dit computersegment voorbij zijn gegaan. Zo valt op dat 25 procent van de CIO’s de applicaties bij een modernisering het liefst naar een goedkopere Linux-omgeving op het mainframe wil verhuizen en 24 procent de applicaties op het mainframe in een z/OS omgeving houdt.

Deze resultaten blijken uit wereldwijd onderzoek van Micro Focus, softwareleverancier op het gebied van modernisering, testen en management van enterprise applicaties. In dit onderzoek hebben 590 IT-managers en CIO’s openheid gegeven over de huidige stand van zaken van hun bedrijfskritische applicaties en hun toekomstverwachting met betrekking tot de modernisering ervan.

Van de CIO’s die ervoor kiezen om hun bedrijfskritische applicaties van het mainframe af te halen (51%), kiest 18 procent voor een Windows-platform, 17 procent voor een Linux- of Unix-omgeving en 17 procent voor een cloud-omgeving.

De meest genoemde redenen waarom CIO’s kiezen voor modernisering zijn om de licentiekosten te reduceren, de snelheid en betrouwbaarheid te vergroten en om toekomstige groei te kunnen realiseren.

Huib Klink, Senior Consultant / Pre Sales bij Micro Focus: “De huidige markt vraagt om innovatie en een snelle time-to-market. De IT-omgeving speelt een cruciale rol in het bereiken van deze doelen. Het is de taak van de IT-manager om te zorgen dat de omgeving de business optimaal ondersteunt. Uit het onderzoek blijkt dat het mainframe nog steeds een levensvatbaar, functioneel en belangrijk platform is voor veel organisaties.”

Geef een reactie

Gerelateerde berichten...

X