I-interim Rijk neemt 27% meer ict-professionals aan

I-Interim Rijk, de organisatie die de Rijksoverheid voorziet van ict-personeel is het afgelopen jaar gegroeid met 27%. Dit betekent dat er nu rond de 200 mensen als interimmer bij het Rijk aan de slag zijn  op allerlei ict-projecten.

“We hebben meer klanten kunnen bedienen, met behoud van de kwaliteit,” aldus directeur Araaf Razab-Sekh. “I-Interim Rijk helpt de Rijksoverheid met het continu ontwikkelen en verbeteren van hun informatiehuishouding. De instelling levert vooral tijdelijke expertise en wisselt kennis uit.”

De organisatie kent het laatste jaar een sterk oplopende vraag van opdrachtgevers. Om in de enorme vraag naar hooggeschoolde I- en ICT-professionals te kunnen voorzien doet de instantie vooral haar best meer jongeren te betrekken bij het werken voor de overheid. Volgens Razab-Sekh is dat ook gelukt.

“We zoeken mensen met een intrinsieke motivatie om Nederland een stukje beter te maken met hun werk. Werken bij de overheid biedt de mogelijkheid om mee te werken aan projecten die je nergens anders vindt.”

Naast maatschappelijke impact biedt I-Interim Rijk ook toekomstperspectief. Er worden zowel interne als externe opleidingen aangeboden en mogelijkheden tot doorontwikkeling binnen de organisatie .

 

Samenwerking

Om kwaliteit te kunnen behouden voor zowel de klanten als werknemers, is naast een groter aanbod van professionals ook samenwerking belangrijk. Zeker in een omgeving die zo veranderlijk is als ICT. “We willen op een natuurlijke manier samenwerken met de triple O: onderwijs, overheid en organisaties,” aldus Razab-Sekh. “Om deze reden zijn er verschillende vak- en expertgroepen opgericht om informatie uit te wisselen. We staan wereldwijd in contact met experts in hetzelfde vakgebied. Zo kunnen we inspelen op ontwikkelingen waar professionals tegenaan lopen.”

In lijn met deze visie is I-Interim Rijk partner van de Big Improvement Day, die op 15 januari 2019 plaatsvindt. Hier komen bedrijfsleven, overheid en organisaties samen om tot nieuwe inzichten en samenwerkingen te komen. “De Big Improvement Day draagt in de kern uit wat wij de afgelopen jaren op eigen houtje hebben ontdekt,” zegt Razab-Sekh.  “Namelijk dat samenwerkingen belangrijk zijn om te kunnen omgaan met veranderingen in de wereld om ons heen.”

Gerelateerde berichten...

X