ICT-opleiders direct geraakt door coronacrisis

coronavirus dna corona-app

Aanbieders van ICT-opleidingen zien direct de gevolgen van de maatregelen rond de coronacrisis. Opleiders zien hun inkomsten met gemiddeld 70% dalen door het afzeggen of uitstellen van trainingen.

In sommige gevallen is zelfs het complete lesaanbod stilgevallen. Met name het aantal nieuwe aanvragen voor opleidingen is sterk gedaald. Dat blijkt uit een rondgang onder het ICT Leerplatform, het netwerk van opleiders binnen NLdigital.

 

Online aanbod

Net als al het andere onderwijs schakelen de ICT-opleiders zo veel mogelijk over op online lessen. Veel klanten geven echter de voorkeur aan klassikaal fysiek onderwijs. Zij hebben hun opleidingen uitgesteld tot later in het jaar. Bovendien zijn niet alle trainingen geschikt voor online en ontbreekt het sommige opleiders aan de juiste faciliteiten.

De opleiders geven aan blij te zijn met het pakket aan noodmaatregelen van de overheid. Dat helpt om voor de korte termijn de klap op te vangen. Wat de gevolgen voor de langere termijn zijn is nog onduidelijk.

Lotte de Bruijn, directeur van NLdigital noemt het signaal van de opleiders zorgwekkend. “Het trainen en opleiden van werknemers is cruciaal in onze sector. Deze bedrijven zijn een belangrijk onderdeel van het digitale ecosysteem. We kijken samen met het ICT Leerplatform wat we als collectief kunnen doen om te helpen.”

Check voor de laatste ontwikkelingen rond de impact van de coronacrisis op de digitale sector op het speciale liveblog van NLdigital. Hierin staan updates over de impact van het Coronavirus (COVID-19) op de digitale sector. NLdigital deelt daarin ook initiatieven vanuit de sector die helpen om met deze crisis om te gaan en antwoorden op veelgestelde vragen van bedrijven. Ervaringen, vragen en ideeën, ook rond hulp aan de sector kunnen naar communicatie@nldigital.nl

 

Wat doet het Leerplatform?

Het Leerplatform wil bedrijven bijeenbrengen op het raakvlak van leren en ICT. De doelgroep bestaat uit opleiders in de ICT, bedrijven die tools ontwikkelen voor leren of bedrijven die e-learningplatforms of leermethodieken ontwikkelen.

Het Leerplatform heeft zijn oorsprong in de Vereniging van Opleidingsinstituten voor ICT (VOI). Deze vereniging heeft eind 2015 besloten verder te gaan onder de vleugels van NLdigital.

Gerelateerde berichten...

X