Intel steekt 60 miljoen dollar in Chinese drones

drone medische drone UMCG
Intel investeert 60 miljoen dollar in de Chinese producent van drones, Yuneec uit Shanghai. De dronemaker richt zich momenteel vooral op consumententoestellen met HD-camera’s. Door de deal met Intel lijkt het erop dat Yuneec de productie naar de zakelijke kant wil uitbreiden.

De zet van de halfgeleiderfabrikant is niet geheel toevallig. De verkopen van chips in pc, Intel’s meest succesvolle afzetmarkt tot nu toe, dalen. Chips voor drones produceren betekent een nieuwe afzetmarkt. Volgens Yuneec, dat de deal afgelopen woensdag bekendmaakte, is het inderdaad de bedoeling dat chips van Intel in toekomstige, zowel zakelijk als particuliere drones van Yuneec terecht komen.

Intel verwacht dat de rol van drones in zowel het zakelijke als het consumentensegment de komende jaren zal toenemen. Het bedrijf maakte daarom ook onlangs investeringen bekend in dronemakers Airware en PrecisionHawk. Amazon en Google zijn intussen al enige tijd bezig met ontwikkeling van drones die producten aan huis bezorgen.

 

Geef een reactie

Gerelateerde berichten...