Investeringsfonds TechFund One gaat kansrijke innovaties steunen

Het nieuwe Investeringsfonds TechFund One gaat technologische bedrijven met een kansrijke innovatie van groeikapitaal voorzien. Het gaat met name om MKB-bedrijven. Het initiatief draait sinds begin deze maand.

Het fonds is opgericht door De Breed & Partners. De organisatie verleent al jaren steun aan bedrijven. Daardoor hebben ze zicht op de financieringsbehoefte van mkb-ondernemers.

 

Te klein

“Wij zien een hiaat in de huidige financieringsmarkt. Er is een grote groep innovatieve ondernemers die te klein wordt gevonden voor bestaande investeringsfondsen, maar die het zogeheten friends, family and fools niveau ontstegen zijn. Voor deze bedrijven is er nu TechFund One”, legt fonds manager Peter van Meersbergen uit.

De achttien investeerders die zijn aangesloten bij TechFund One hebben allemaal een achtergrond als succesvol ondernemer. Een groot voordeel volgens van Meersbergen: “Daardoor beschikken zij als geen ander over de expertise op het gebied van ondernemerschap.”

 

Kansrijke proposities

Zowel hardware- als softwarebedrijven kunnen een financieringsaanvraag tussen EUR 100.000 en EUR 250.000 indienen bij het fonds. Cases die voldoen aan de gestelde voorwaarden, zoals schaalbaarheid en een IP worden vervolgens gefinancierd in samenwerking met het netwerk van financieringsplatform Investormatch, onderdeel van De Breed & Partners. Er wordt gestreefd naar een portfolio van tien tot twaalf tech-bedrijven in de komende vier jaar.

 

Gerelateerde berichten...

X