IoT is maatwerk

Het IoT, Internet of Things, groeit. Meer en meer apparaten zijn verbonden met het internet. En op feitelijk elke plek kunnen data worden ingewonnen. Ook door machines onderling op slimme wijze aan elkaar te koppelen ontstaan talloze nieuwe informatiestromen.

De makers van IoT-oplossingen kunnen momenteel kiezen uit veel verschillende technologieën, variërend van kabel en mobiele netwerken zoals 2G, 3G en 4G tot radio- en tv-signalen, wifi, Bluetooth en de nieuwste telg op connectiviteitsvlak: LoRa. Maatwerk is hier het devies.

Om tot een juiste keuze te komen bij het aanbieden van veilige, slimme en kosteneffectieve internetverbindingen is het van belang af te wegen welke technologie en welke connectiviteitsoplossing het meest geschikt is.

Naast de lokale IoT-oplossingen die voor wifi toereikend zijn, moeten ontwikkelaars en aanbieders van IoT-oplossingen ook kunnen rekenen op niet-lokale oplossingen die voor de M2M-connectiviteit onontbeerlijk zijn. De mobiele netwerken 2G, 3G en 4G vervullen daarin een belangrijke rol. En nu komt binnenkort LoRa beschikbaar.

Door deze reeks van betrouwbare netwerken kan er voor elke IoT-toepassing precies de juiste verbinding worden gezocht. Connectiviteit is maatwerk, vooral omdat elke IoT-oplossing een ander soort verbinding nodig heeft om op de best passende en efficiënte wijze de data van het ene apparaat naar het andere te sturen.

Lees het hele verhaal online of in ICT/Magazine van september.

Geef een reactie

Gerelateerde berichten...