Nederlandse Chapter ISC2: Introduceer keurmerk cyberveiligheid

Er moet zo snel mogelijk een keurmerk cyberveiligheid komen. Dat was het standpunt van verreweg de meeste bezoekers van het eerste debat dat het Nederlandse Chapter van (ISC)2 deze week organiseerde.

Daags na de wereldwijde cyberaanvallen en op de dag van het mislukken van de formatie hadden meer dan honderd belanghebbenden, vooral securityexperts, zich verzameld in het Haagse Nieuwspoort.

Het Nederlandse (ISC)2 Chapter, kortweg (ISC)2NL, is de verzamelplaats voor iedereen met een (ISC)2-certificaat.

 

Basisschool

“Over een keurmerk cyberveiligheid lijken de experts behoorlijk eensluidend”, aldus Henk Klöpping, voorzitter van (ISC)²NL. “Maar ook over de noodzaak om programmeren als basisvak op de basisschool te krijgen.”

De openingsbetogen gingen vooral over digitaal stemmen, ontwikkelen van transparante software en het strikte controles op onveilige situaties.

Toen brak het debat los. Aan de hand van prikkelende stellingen rondom cybersecurity mochten de deelnemers hun standpunten innemen.

Diverse vraagstukken bleken de zaal in twee groepen te splitsen. Dat was bijvoorbeeld het geval bij de stelling dat Nederland moet blijven stemmen met het rode potlood. Voor een aantal andere stellingen bleken de aanwezigen meer eensgezind.

“Gezien het animo, het enthousiasme en de inbreng tijdens het debat denken we na over een jaarlijks terugkerend evenement,” stelt Klöpping. “Deze beroepsgroep heeft een duidelijke visie en wil dat ook uitdragen. Daarnaast is de behoefte groot om met elkaar van gedachten te wisselen. We willen daar graag een platform voor bieden.”

 

 

Gerelateerde berichten...

X