IT en telecom profiteren als eerste van economische groei

Grafiek economische groei

Vooral bedrijven die actief zijn in de IT en telecom profiteren van de economische groei zoals voorspeld op Prinsjesdag. Dat blijkt uit een doorrekening van bedrijfsinformatiespecialist Graydon. Ook leasebedrijven, de bouwnijverheid, energiebedrijven en uitzendbureaus lopen voorop in het herstel. Op regionaal niveau horen Flevoland, Utrecht en Noord-Holland tot de sterkste groeiers.

“Door in te zoomen op de Macro-economische Verkenningen en alle groei-indicatoren (koopkracht, overheidsbestedingen, arbeidsproductiviteit,…) van het CPB en deze groeiverwachtingen af te zetten tegen de reële groei de afgelopen jaren, hebben we een model ontwikkeld waardoor we zien wat de economische groei betekent voor de belangrijkste sectoren. Omdat we dit kunnen doen op bedrijfsniveau kunnen we ook de regionale economische groei uitsplitsen en voorspellen”, aldus Barry Delhez, data science expert bij Graydon.

Graydon top 5 economische groei

 

 

De meeste groei zien we in de IT&Telecom sector gevolgd door leasebedrijven en de uitzendbranche.

Goede doelen, politieke partijen en kerkelijke instellingen profiteren niet of nauwelijks van de aangekondigde economische groei. Ook hobbyclubs, bibliotheken en de sport- en recreatiebranche hebben het ondanks aantrekkende economie lastig.

 

Geef een reactie

Gerelateerde berichten...