IT’ers hebben weinig zicht op effectiviteit securitymaatregelen

Meer dan één op de drie IT’ers (36%) heeft moeite om zicht te krijgen op de effectiviteit van getroffen securitymaatregelen. Dit blijkt uit onderzoek  onder 402 IT-professionals. Het onderzoek, gedaan door Telindus is te lezen in de gratis te downloaden whitepaper ‘End-to-end security: zelf doen of uitbesteden?’.

Het resultaat bevestigt dat security bij veel organisaties hoge prioriteit krijgt, maar het nog lastig is om dit effectief in te richten. 35 procent heeft behoefte aan hulpmiddelen om aan te tonen dat hun organisatie qua securitymaatregelen voldoet aan wet- en regelgeving.

Door gebrek aan inzicht worstelen IT-afdelingen ook met de extra werkdruk die securitymaatregelen met zich meebrengen. 31 procent van de IT-professionals is op zoek naar methoden om de operationele werkzaamheden rondom security te verminderen. Eenvoudiger extra capaciteit en kennis over IT-beveiliging bijschakelen (20%) en het minimaliseren van de diversiteit in beveiligingsproducten (18%) worden als een minder dringend probleem gezien.

Harm de Haan, Manager Consultancy & member Advisory Board bij onderzoeker Telindus: “Security is in de afgelopen jaren compleet veranderd, onder invloed van mobility en de ontwikkeling van internet. Organisaties staan op meerdere zichtbare en onzichtbare manieren in contact met de buitenwereld, dus alleen een firewall werkt niet meer. Het valt op dat veel IT-afdelingen moeite hebben om een security-aanpak op de rails te krijgen die rekening houdt met de IT-omgeving van vandaag de dag. Niet alleen het voorkomen van een breach zou aandacht moeten krijgen, ook de processen die in gang worden gezet bij een digitale inbraak zijn ontzettend belangrijk. Hoe detecteer je een inbraak tijdig, hoe reageer je er vervolgens op en hoe monitor je dit proces? Security vraagt om een integrale aanpak, met aandacht voor prevent, detect en react in de volledige infrastructuur. Dit biedt de IT-afdeling veiligheid en inzicht in het effect van getroffen maatregelen.”

Ook organiseert Telindus op donderdag 12 mei 2016 een Trend Watch met het thema ‘IT Security, dat regel je toch wel even?’. Inschrijven kan via http://www.telindus.nl/nieuws-events/trend-watch-it-security-regel-toch-wel-even/

Over Telindus
Telindus, onderdeel van Proximus, is de onafhankelijke specialist en leverancier op het gebied van access-, connectivity- en datacenteroplossingen in combinatie met security, managed services en multi-vendor support. De eisen aan IT worden steeds extremer, waardoor kennis van de keten nodig is. Doordat individuele componenten in zowel de datacenter-, connectivity- als access-laag steeds verder integreren, zijn deze niet meer los van elkaar te zien. De kennis en expertise van Telindus op het gebied van end-to-end infrastructuuroplossingen sluiten hier naadloos bij aan. Met deze oplossingen richt de organisatie zich op het garanderen van optimale en veilige toegang tot de volledige infrastructuur en maximale beschikbaarheid: overal, vanaf iedere plek.

Telindus heeft strategische partnerships met belangrijke virtualisatie-, netwerk-, storage-, backup-, telecom- en securityleveranciers als Ciena, Cisco, Juniper, EMC, NetApp, VMware, CommVault, Quantum, Nutanix, Infinera, Vasco Data Security, VCE en Riverbed. Daarnaast beschikt de organisatie over een geavanceerd democenter waar de nieuwste technologieën live gedemonstreerd worden. Voor meer informatie bezoek www.telindus.nl

Gerelateerde berichten...