Koningin Máxima opent programmeerschool Coding College Codam

Koningin Máxima opent op 2 juli het Coding College Codam in Amsterdam. De programmeerschool wil een oplossing bieden voor het tekort aan goed opgeleide programmeurs in Nederland.

De school biedt op Marineterrein Amsterdam een driejarige, kosteloze programmeeropleiding aan. Koningin Máxima is lid van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap.

Coding College Codam startte in januari dit jaar met honderd studenten. De school stelt zich ten doel binnen drie jaar vijfhonderd studenten te hebben. De helft daarvan is vrouw.

 

Professionals

De missie van Codam is het ontwikkelen van getalenteerde jonge mensen tot vakbekwame digitale professionals en programmeerexperts. Ze kunnen omgaan met de uitdagingen van de toekomst. Anders dan de meeste scholen, werkt Codam niet met docenten, lesroosters of tijdschema’s.

De studenten leren via een projectmatig lesprogramma over alle aspecten van computer science en programmeren. Ze beoordelen elkaars werk. Dit stimuleert samenwerking en discussies. De gemiddelde studieduur is drie en een half jaar. Als afsluiter is er een eindstage van een half jaar. Om te worden toegelaten moeten kandidaten een aantal tests met succes afronden. Vooropleiding maakt daarbij niet uit.

Nadruk

Koningin Máxima verricht de officiële opening van de programmeerschool in aanwezigheid van minister Van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Vervolgens krijgt zij een rondleiding door het gebouw. Ze spreekt ook met studenten en medewerkers over hun ervaringen. De nadruk ligt hierbij op de lesmethode, het curriculum en op het belang van een inclusieve en diverse community.

Gerelateerde berichten...

X