Kwart IT’ers werkt bij bedrijf dat nieuwe technologie niet op de voet volgt

cybersecuritybeleid

Maar liefst 25 procent van de IT’ers zegt bij een bedrijf te werken waar niemand de nieuwste technologieën op de voet volgt. Dit blijkt uit onderzoek van IT-consultancy organisatie Axxes, onder bijna 600 IT’ers. Het gebrek aan interesse is opvallend. 88 Procent van de IT’ers vindt het juist belangrijk om bij een bedrijf te werken dat openstaat voor nieuwe technologieën. Een gebrek aan innovatie kan ervoor zorgen dat IT-professionals uitkijken naar een andere baan. En dat willen bedrijven graag voorkomen.

Maar welke technologieën gebruiken bedrijven dan momenteel? De belangrijkste technologieën waar op dit moment mee gewerkt wordt, zijn: de cloud (82%) en open source tools (44%). Dit naast devops (39%) en data science (37%). Deze laatste zien we binnen drie jaar zelfs doorgroeien naar 40 procent.

Werken met nieuwe technologieën

Naast werken met innovatie technologieën, is het voor IT-organisaties belangrijk om ontwikkelingen in de sector nauwlettend in de gaten te houden. Dit om kennis up-to-date te houden. Dat wordt helaas nog lang niet altijd organisatiebreed gedaan. Maar liefst één op de vijf (21%) IT’ers stelt dat hun organisatie op het gebied van IT-kennis zou achterlopen als hij of zij niet in dienst zou zijn.

Delen van kennis

IT-professionals vinden het belangrijk dat hun collega’s en organisatie zich interesseren in het IT-speelveld. Door bijvoorbeeld mee te gaan met de trends in de markt. Of kennis te hebben van innovatieve technologieën. Maar liefst 87 procent van de IT’ers geeft dan ook aan dat zij niet de enige binnen hun organisatie willen zijn met kennis over het vakgebied. Dat blijkt ook uit het feit dat eenzelfde percentage (87%) het belangrijk vindt om te kunnen samenwerken met collega’s waar zij van kunnen leren.

Gerelateerde berichten...

X