Lieke Lamb nieuwe directeur Women in Tech Nederland

Lieke Lamb Women in tech Nederland

Sinds kort is Lieke Lamb bij Women in Tech benoemd tot nieuwe directeur van The Dutch Chapter van deze wereldwijde organisatie. Women in Tech is ’s werelds grootste organisatie voor inclusie, diversiteit en gelijkheid.

De 49-jarige Lamb is enthousiast. “Ik ben blij met het vertrouwen dat Women in Tech Global en Ayumi Moore Aoki in mij stellen en vind het een eer de Nederlandse tak te mogen gaan leiden. Met The Dutch Chapter willen we in de komende jaren een sterke partner en een uitdager zijn voor partijen als de politiek, het bedrijfsleven en onderwijsinstellingen. We willen ze inspireren als het gaat om de participatie van vrouwen en meer diversiteit en inclusie in het algemeen.”

Oprichter

Lamb is als een van de oprichters vanaf het begin betrokken bij Women in Tech NL, waar ze begon in de advisory board. De wereldwijde community heeft inmiddels meer dan 200.000 leden, vijfenveertig chapters in evenzoveel landen en een hoofdkantoor in Parijs. De belangrijkste missie is bevorderen van gelijke behandeling en diversiteit in de wetenschap, technologie en kunst. Een belangrijke leidraad zijn daarbij de Sustainable Development Goals (SDG’s).

Lieke Lamb is daarnaast CEO van het Future Expertise Center, waar ze politiek en bedrijfsleven adviseert. Ze treedt vaak op als dagvoorzitter, keynote speaker en expert in bijvoorbeeld technologie, innovatie en digitalisering, leiderschap, verandermanagement, diversiteit en inclusiviteit.

Ook is ze regelmatig te gast bij televisieprogramma’s als ‘Nieuwsuur’, ‘EenVandaag’, ‘Goedemorgen Nederland’ en ‘Tijd voor MAX’. Samen met haar man en business partner Richard Lamb schrijft ze succesvolle boeken over maatschappelijke ontwikkelingen en strategische trends. Haar motto is: ‘Always looking forward to the future’.

Als directeur van ‘The Dutch Chapter’ van Women in Tech volgt Lieke Lamb dr. Cara Antoine op, die vanaf december 2019 leidinggaf aan de Nederlandse afdeling en nu Lamb’s plaats in de Advisory Board zal overnemen. Women in Tech is Antoine heel dankbaar voor haar enorme inzet en de jaren waarin ze directeur was. Vorig jaar won The Dutch Chapter op de Global Summit in Parijs nog de Global Excellence Award.

Lamb kijkt er erg naar uit om het werk van dr. Antoine voort te zetten. “Samen met het fantastische team van ruim dertig andere enthousiaste Nederlandse leden zullen we verder blijven zoeken naar ‘excellence’. We zullen nog intensiever gaan samenwerken met de chapters uit andere landen, met de politiek en het bedrijfsleven, met aandacht voor zaken als beter onderwijs, meer duurzaamheid en gelijke rechten voor iedereen. En natuurlijk zullen we specifiek blijven opkomen voor de gelijke behandeling van vrouwen en meisjes.”

Women in Tech

Women in Tech® is ’s werelds toonaangevende organisatie voor inclusie, diversiteit en gelijkheid in STEAM. (Science, Technology, Engineering, Arts and Mathematics) Met hun hoofdkantoor in Parijs vormen ze een wereldwijde beweging met afdelingen in 6 continenten, met meer dan 200.000 leden.

De gemeenschap wordt vertegenwoordigd door personen van allerlei achtergronden- ongeacht geslacht, ras, etniciteit, klasse, leeftijd of seksuele geaardheid. Women in Tech® heeft een dubbele missie. Naast de genderkloof dichten is dat vrouwen helpen technologie te omarmen.

Ze richten zich op vier primaire gebieden die een oproep tot actie zijn: onderwijs, bedrijfsleven, sociale inclusie en belangenbehartiging. Ze creëren impact door actie om vaardigheden en zelfvertrouwen op te bouwen, waardoor vrouwen succes boeken. Hun doel is om tegen 2030 5 miljoen vrouwen en meisjes mondiger te maken, waarbij ze voldoen aan 5 SDG’s (nr 4, 5, 8,9,10).

Lees ook:

Gerelateerde berichten...

X