Liferay benoemt iPROFS tot Platinum Partner

Liferay heeft IT-dienstverlener iPROFS een Platinum Partnership toegewezen. “Dit bevestigt onze positie als een van de grootste Liferay-leveranciers van Nederland,” zegt Ron Brinckman, algemeen directeur van iPROFS. “Wij verwachten dat onze goede samenwerking met Liferay de komende jaren nog veel intensiever zal worden.”

Om de toenemende vraag naar Liferay Portal in de Benelux beter te kunnen ondersteunen, sluit de organisatie partnerships met IT-dienstverleners die Liferay aan hun klanten leveren.

“In Nederland is iPROFS een van onze meest ambitieuze partners,” vertelt Ruud Kluivers van Liferay Benelux. “Zij zijn binnen slechts anderhalf jaar van Gold naar Platinum Partner gegroeid door de vele Liferay-klanten die zij bedienen. Het geeft blijk van hun expertise op het gebied van Liferay Portal en we verwachten dat iPROFS onze producten als Platinum Partner nog beter kunnen inzetten bij klanten.”

Zorg, overheid en onderwijs
De organisatie Liferay groeide in 2013 met maar liefst 40 procent. Volgens Kluivers neemt het gebruik van Liferay in de Benelux toe bij zeer uiteenlopende organisaties, maar in het bijzonder bij overheden en in de financiële sector. Daar begrijpt men volgens hem steeds beter wat de voordelen zijn van een open source product als Liferay Portal, vergeleken met ‘closed source’-platformen als Sharepoint.

Kluivers: “Liferay groeit en wint sterk aan terrein in de zorg, overheid en in het onderwijs. Onze partners hebben daar vanzelfsprekend ook profijt van. De specialisten van iPROFS hebben de open source filosofie van Liferay volledig omarmd. De afgelopen jaren hebben ze veel kennis van onze technologie opgebouwd en daarnaast spelen ze een actieve rol in de Liferay Netherlands User Group (LNLUG). Die grote expertise en betrokkenheid zijn heel waardevol voor klanten.”

Hoge Return on Investment
Met een team van 50 werknemers implementeert iPROFS met grote regelmaat Liferay Portal bij organisaties die op zoek zijn naar een geïntegreerd platform voor het aanbieden van websites, portalen, intra- en extranetten. Volgens Brinckman zijn de open architectuur van Liferay, de meegeleverde functionaliteit en de uitstekende support belangrijke redenen waarom klanten voor het platform kiezen. “Een implementatie van Liferay verloopt vrijwel altijd snel en eenvoudig en biedt een hoge Return on Investment,” zegt Brinckman. “We hebben veel succesvolle Liferay-projecten gedaan in de zorg en het onderwijs. Het was een kwestie van tijd dat we Platinum Partner zouden worden, omdat we zo actief zijn met Liferay en het grootste aantal Liferay-ontwikkelaars van Nederland in dienst hebben.”

Geef een reactie

Gerelateerde berichten...