Linkedin en Microsoft bieden gratis leertrajecten softwareontwikkelaar

linkedin logo

LinkedIn en haar moederbedrijf Microsoft bieden kosteloze leertrajecten voor bij- of omscholen tot bijvoorbeeld softwareontwikkelaar, ICT-beheerder of data-analist. Beide techbedrijven willen mensen die in door corona getroffen sectoren werken de kans bieden om op deze manier toch aan werk te komen.

De strategie bestaat uit drie hoofdpaden. Eerste is het digitaal verzamelen van gegevens over veelgevraagde vaardigheden, samen met opkomende, gewilde banen en wereldwijde ontwikkelingen in recruitment. Die resultaten worden gebruikt om precies daar gratis leertrajecten en cursussen aan te bieden.

Op basis daarvan bieden beide bedrijven ook gratis tools om de gedupeerden te helpen makkelijker aan een baan te komen. Dat kunnen trainingen zijn rond het vinden van nieuw werk.

Veelgevraagd

Wie Linkedin-lid kan kosteloos gebruikmaken van Linkedin Learning-cursussen. Ze zijn niet in het Nederlands te volgen, maar wel in het Engels, Frans, Duits en Spaans. Die richten zich vooral op de tien meest gevraagde banen, zoals die van softwareontwikkelaar. Het netwerk biedt ook trainingen voor bijvoorbeeld verkoopvertegenwoordiger, projectmanager en digitale marketeer.

Microsoft doet iets vergelijkbaars. Zij bieden gratis toegang tot zeker 225 leertrajecten met daarnaast zeker duizend modules voor technische vaardigheden. Die organisatie wil zeker 25 miljoen mensen over de hele wereld extra digitale vaardigheden bijbrengen.

 

Aanleiding

Een van de aanleidingen is onderzoek van het netwerk dat professionals in de recreatie- en reissector veel minder vaak blijken te solliciteren naar een andere functie in hun huidige branche. Er blijkt een daling in de sollicitaties te zijn van bijna vijftig procent ten opzichte van het aantal van vorig jaar.

Belangrijkste oorzaak daarvan is het feit dat er vanwege de coronacrisis veel minder openstaande vacatures zijn in de getroffen sectoren. Tegelijkertijd blijkt dat er juist veel banen zijn in andere bedrijfstakken. Het initiatief wordt ook in Nederland uitgerold omdat blijkt dat er op de Nederlandse arbeidsmarkt 2,4 keer zo vaak via het platform wordt gesolliciteerd ten opzichte van vorig jaar.

 

Gerelateerde berichten...

X