Logistieke organisaties moeten optimaliseren

Logistieke

Logistieke organisaties moeten het op dit moment hebben van hun werkprocessen om winst te behalen. Twee op de vijf (39%) logistieke organisaties zet nu in op het optimaliseren van de werkwijze, om zo hun omzetdoelstellingen te kunnen halen. Om de financiële balans gezond te houden wordt er een stuk minder ingezet op het vergroten van de afzetmarkten (26%) en het product- en dienstenaanbod (27%). Dit komt naar voren in onderzoek van Workforce Management specialist Protime onder ruim tweehonderd van de Nederlandse werknemers in de logistieke sector. Het optimaliseren van werkprocessen voor een betere omzet is een slimme zet, aangezien 38 procent van de werkenden sinds de coronacrisis een hogere werkdruk ervaart en 36 procent zegt dat hun organisatie sindsdien kampt met een personeelstekort.

Klokken voor efficiëntie

Het optimaliseren van werkprocessen kan op meerdere manieren doorgang vinden. Tijdsregistratie vormt hierin een waardevolle tool. Werkenden in de logistiek kijken positief naar het klokken van de uren. Zo krijgt de helft (50%) van de werkenden meer inzicht in waar ruimte is om efficiënter te werk te gaan. Volgens 43 procent van de werkenden kost registratie tijd. Maar zorgt het ook voor tijdswinst door een hogere productiviteit. Tot slot voelt bijna driekwart (73%) van de werkenden zich voldaan wanneer er uitgeklokt kan worden na een werkdag.

Tekort aan handen drukt

Hoewel organisaties pogingen doen tot een hogere efficiëntie is het tekort aan arbeidskrachten voelbaar. Dit, onder meer bij het aanvragen van verlof. Zo kan drie op de tien (28%) werknemers geen vrij nemen in de periode dat de wensen. Daarnaast geeft dertien procent aan dat het onnodig moeilijk wordt gemaakt om verlof aan te vragen. Opmerkelijk is dat zestien procent van de logistieke organisaties aangeeft geen overzicht te hebben wanneer werknemers met verlof zijn. Hier ligt mogelijk aan ten grondslag dat dertien procent van de logistieke organisaties geen officiële werkwijze voor het aanvragen van verlof heeft. Daarom regelt elke werknemer dit op een andere wijze.

Gerelateerde berichten...

X