McAfee gaat verder als zelfstandig cybersecuritybedrijf

Cyber security pictogram

Cybersecuritybedrijf McAfee gaat sinds deze week weer door het leven als zelfstandig bedrijf. De aankondiging markeert de afronding van de eerder aangekondigde investering door TPG en Intel Corporation (INTC). Intel houdt een aandeel van 49 procent in het bedrijf.

Investeringsmaatschappij Thoma Bravo neemt via een overeenkomst met TPG een minderheidsbelang in de nieuwe onderneming.

 

Optimaal

Met de hulp van zijn nieuwe investeringspartners zal het cybersecuritybedrijf zijn marktfocus nog verder aanscherpen. Het beveiligingsplatform wordt verder ontwikkeld. Ook nieuwe financiële, operationele en technologische investeringen worden bekeken.

Zo wil het bedrijf optimaal kunnen inspelen op de enorme wereldwijde groeikansen op het gebied van cybersecurity. Intel senior vice president en general manager Christopher Young krijgt als chief executive officer de leiding van het nieuwe McAfee. TPG-partner Bryan Taylor wordt chairman of the board.

Dertig jaar geleden begon  McAfee met een succesvolle virusscanner. Het bedrijf werd ook bekend om zijn flamboyante CEO, oprichter en naamgever John McAfee . De 70-jarige McAfee is al zeker 20 jaar niet meer verbonden aan ‘zijn’ bedrijf. Hij leidt al jaren een kleurrijk miljonairsleven.

In 2012 werd hij vastgehouden in Guatemala omdat hij ervan werd verdacht dat land illegaal binnen te willen komen. De ex-softwareontwikkelaar wilde de politie in Belize ontwijken die hem vragen wilde stellen over de dood van zijn buurman. Een paar weken laten werd hij uitgezet naar de VS. Overigens was hij nooit verdachte. McAfee’s blog is sinds die tijd wel razend populair.

 

Historie

Gezien zijn lange historie en reputatie zien de topmensen de kansen voor het bedrijf zeer positief in. Het bedrijf heeft inmiddels een nieuwe strategische visie gepresenteerd. Daarin is innovatie, vertrouwen en samenwerking de focus.

McAfee telt ruim 7.500 cybersecurityprofessionals. Het bedrijf is tevens houder van ruim 1.200 patenten op het gebied van securitytechnologie. Ook McAfee Labs maakt deel uit van het nieuwe zelfstandige bedrijf.

 

 

Gerelateerde berichten...

X